Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ - ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ - ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ
Πτώση ελιάς από ανεμοθύελλα 

Απαιτούμε από τον ΕΛΓΑ να σταθεί στο συμβάν της ανεμοθύελλας που προκάλεσε την πτώση της βρώσιμης ελιάς της περιοχής μας και να προχωρήσει στην καταγραφή και εξατομίκευση των αιτήσεων.
  • Είναι απαράδεκτο ο ΕΛΓΑ, ένας οργανισμός που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εμάς τους αγρότες να «κλείνει τα μάτια» στη ζημιά που έχουμε υποστεί!
  • Είναι απαράδεκτο να ισχυρίζονται οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ ότι η πτώση της ελιάς οφείλεται σε «υπερωρίμανση» και ότι δεν καταγράφεται στην περιοχή μας αέρας πάνω από 6 μποφόρ όταν ο μετεωρολογικός σταθμός της Ιστιαίας δίνει 8 μποφόρ!
  • Είναι απαράδεκτο ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του ελαιόκαρπου να μην συλλεχθεί, αφού το συλλεκτικό κόστος και το εργατικό δυναμικό της περιοχής είναι απαγορευτικά στοιχεία για τη συλλογή. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ σημαντικό μέρος της σοδειάς μας και δεν αναγνωρίζεται καν η μείωση του εισοδήματός μας!
Απαιτούμε την αποζημίωση στο 100% της ζημιάς και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν στην περιοχή μας από εμάς τους βιοπαλαιστές αγρότες θα το έχουμε σαν κύριο αίτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *