Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καθαρό εισόδημα 200 δισ. δολαρίων για τις αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου από την άνοδο στα καύσιμα


Για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το συνδυασμένο καθαρό εισόδημα των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 200,24 δισεκατομμύρια δολάρια.  
Πόλεμος στην Ουκρανία: Καθαρό εισόδημα 200 δισ. δολαρίων για τις αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου από την άνοδο στα καύσιμα
Χάρη στις υψηλότερες τιμές της ενέργειας από το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου έχουν κερδίσει 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια, γράφει ο ανταποκριτής των Financial Times, Miles McCormick, όπως αναφέρει το RIA Novosti...

Σημείωσε ότι, σύμφωνα με ανάλυση των κερδών και των εκτιμήσεων της S&P Global Commodity Insights, για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το συνδυασμένο καθαρό εισόδημα των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 200,24 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Αυτή η μέτρηση, η οποία περιλαμβάνει έσοδα από υπερμεγιστάνες, μεσαίου μεγέθους ολοκληρωμένους ομίλους και μικρότερους ανεξάρτητους φορείς εκμετάλλευσης σχιστόλιθου, είναι η πιο κερδοφόρα στον κλάδο τους τελευταίους έξι μήνες”, δήλωσε ο McCormick.

Ο παρατηρητής πρόσθεσε ότι οι πετρελαϊκοί εκμεταλλεύτηκαν την απότομη άνοδο των τιμών των καυσίμων, η οποία έφτασε τα 140 δολάρια το βαρέλι λίγο μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή, το απροσδόκητο κέρδος δεν ήταν ευπρόσδεκτο στην Ουάσιγκτον, καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τις εταιρείες πετρελαίου ότι επωφελήθηκαν από τη σύγκρουση και τις απείλησε με υψηλότερους φόρους.

Μια παρόμοια κατάσταση συνέβη στην Ευρώπη, όπου οι κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης εισήγαγαν νόμους για τη φορολόγηση των κερδών από την πώληση ενέργειας.

Οι δυτικές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξανόμενες τιμές ενέργειας και άνοδο του πληθωρισμού λόγω της επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας και της πολιτικής εγκατάλειψης των ρωσικών καυσίμων. Στο πλαίσιο της αύξησης των τιμών των καυσίμων, ιδίως του φυσικού αερίου, η βιομηχανία στην Ευρώπη έχασε σε μεγάλο βαθμό τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, τα οποία επηρέασαν και άλλους τομείς της οικονομίας. Επίσης, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν πληθωρισμό ρεκόρ τις τελευταίες δεκαετίες.

Kurir.rs
Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *