Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ - Περπατήσαμε στο βουνό των Τιτάνων, την Όθρυ


Το πρωινό της Κυριακής 16 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στο Λιμογάρδι, στο αρχαίο Ναρθάκιον. Βρίσκεται 17 χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας σε υψόμετρο 734 μ.
Παλιοί και νέοι φίλοι μας, σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Λιμογαρδίου - Ναρθάκιον που μας υποδέχθηκαν σ έναν υπέροχο αμφιθεατρικό χώρο στην είσοδο του χωρίου. Ο Πρόεδρος Κώστας Καφόρος και η Ελένη Ζήση Επισκόπου μας μίλησαν για τις δράσεις και την εθελοντική προσφορά του συλλόγου τους στο χωριό με σκοπό την ανάδειξή του.

Με θέα την Οίτη, τον κάμπο της Λαμίας, το Σπερχειό και τον Μαλιακό κόλπο, ανηφορίσαμε προς την Ακρόπολή τους, ταυτιζόμενη με την αρχαία πόλη Ναρθάκιο, οχυρό των Φθιωτών Αχαιών
Σε ανασκαφές έχουν ανασυρθεί, μαρμάρινο λιοντάρι, φούρνος επεξεργασίας χαλκού ,τάφοι ,νομίσματα, πολύτιμα κοσμήματα ,αγάλματα. Επίσης, έχει καταγραφθεί η ύπαρξη ενός μεγάλου λαξευτού τάφου, ο οποίος λόγο της θέσης και του μεγέθους του παραπέμπει στο γεγονός ότι ανήκει σε σπουδαίο πρόσωπο της εποχής.

Το Κάστρο Λιμογαρδίου αποτελεί την Ακρόπολη της Αρχαίας Φθίας με έκταση 46.000τ.μ. Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση μνημείο των αρχαίων βασιλείων. Στοιχεία αναφέρουν ότι πρόκειται για τα θερινά ανάκτορα του Αχιλλέα.

Στον περίβολο του τείχους βρέθηκαν αξιόλογα ταφικά μνημεία.
Συνοδοί μας στην πεζοπορία , ο Χρήστος Γαλανής κάτοικος της περιοχής, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Ηλιόπουλος από τη Δίβρη και ο Χρόνης Βάρσος Φιλολόγος-Ιστορικός Ερευνητής, γνώστες της τοπικής Ιστορίας όπου ο καθένας με τον τρόπο του σε κάθε σημείο της διαδρομής, μας έκανε γνωστά γεγονότα που διαδραματίστηκαν διαχρονικά σ αυτό τον τόπο.

Τους ευχαριστούμε όπως και όλους εσάς που μας ακολουθείτε και στηρίζεται τις δράσεις μας.
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ - Περπατήσαμε στο βουνό των Τιτάνων, την Όθρυ

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ (ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ)
35131 Λαμία
Τηλ - fax 2231044961 κ 6932269378 (Πάρης Φούντας - Γραμματέας ΟΜΦΙΔΑΣ)
e mail: omfidas@gmail.com
Ιστότοπος
https://www.facebook.com/omfidashttp://omfidas.blogspot.gr/


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *