Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

  

Καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους αυτή την άθλια κατάσταση που έχει σαν συνέπεια κάθε τρεις και λίγο έχουμε νεκρούς συναδέλφους...


Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου μηχανικού Κώστα Αργύρη στα μεταλλεία της Ιmerys στη Βάργιανη Φωκίδας.

Πρόκειται για ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα και για ένα ακόμη θύμα της διαχρονικής αδιαφορίας με τις ευθύνες των επιχειρηματικών ομίλων για τα υπερκέρδη τους που έχει σαν συνέπεια νεκρούς εργάτες σακατεμένους όπως στα μεταλλεία της Φωκίδας.

Τα λειψά μέτρα προστασίας και ασφάλειας είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας των εργοδοτών. Αυτό φαίνεται συχνά και ξεκάθαρα, δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Είναι ένα ποτάμι αίματος που συνεχίζεται εδώ και χρόνια κάθε μέρα και άλλη περίπτωση όπως το συμβάν σε αποθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου στο Μενίδι Αττικής, αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα.

Δεν είναι τυχαία τα δυστυχήματα, υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που δεν αποδίδονται.

Με ένα χαλαρό νομοθετικό πλαίσιο, με υποστελεχωμένα τα τμήματα επιθεώρησης μεταλλείων εν προκειμένου Νοτίου Ελλάδος, αλωνίζει ο χάρος σε κάθε μετάλλιο, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Τα θερμά συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των νεκρών συναδέλφων.

Παράλληλα καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους αυτή την άθλια κατάσταση που έχει σαν συνέπεια κάθε τρεις και λίγο έχουμε νεκρούς συναδέλφους.

Απαιτούμε με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες να αποδοθούν ευθύνες για τα δυστυχήματα.

Μέτρα εδώ και τώρα στους εργασιακούς χώρους.
Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών.


Το Διοικητικό συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *