Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Αλλαγή ώρας: Την Κυριακή μία ώρα πίσω τα ρολόγια – Πότε θα καταργηθεί το μέτρο


Αλλαγή ώρας: Την Κυριακή μία ώρα πίσω τα ρολόγια – Πότε θα καταργηθεί το μέτρο
Για ακόμα μία χρονιά ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή της ώρας, καθώς θα περάσουμε από τη θερινή στη χειμερινή.

Παρά τις διαβουλεύσεις και τα όσα ακούστηκαν για την κατάργηση της αλλαγής της ώρας, για τη φετινή χρονιά η διαδικασία θα ακολουθηθεί όπως πάντα. Τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Οκτωβρίου, δηλαδή στις 30/10 θα πρέπει να γυρίσουμε το δείκτη του ρολογιού μία ώρα πίσω. Αυτό θα συμβεί στις 04:00 τα ξημερώματα, με τα ρολόγια, μετά την αλλαγή, να δείχνουν 03:00.

Σκρέκας: Συνεχίζουμε να αλλάζουμε ώρα

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ανέφερε για το θέμα της αλλαγής ώρας και την πιθανότητα κατάργησης «προσπαθήσαμε και σε επίπεδο Ευρώπης να εκπονήσουμε μελέτες που να αποδεικνύουν ή να διαπιστώνουν αν τελικά η διατήρηση της θερινής ώρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση κατανάλωσης. Αυτό, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν αποδεικνύεται. Άρα συνεχίζουμε να αλλάζουμε ώρα».

Πού κόλλησε η αλλαγή της ώρας

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για κατάργηση αλλαγής της ώρας είχε εγκριθεί το 2019 από την Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Η Επιτροπή είχε αποφασίσει τότε (23 ψήφους υπέρ και 11 κατά) ότι η αλλαγή ώρας θα σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα. Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν εφαρμόστηκε, καθώς «κόλλησε» από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα τόσο το Brexit, όσο και η πανδημία του κορωνοϊού ήρθαν να περιπλέξουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση με αποτέλεσμα το θέμα να «έχει παγώσει».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *