Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Επικεφαλής Ντονέτσκ: Οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις δεν θα σταματήσουν στα εδάφη της Novorossiya


Επικεφαλής Ντονέτσκ: Οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις δεν θα σταματήσουν στα εδάφη της Novorossiya
Την θέση πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού και των ρωσόφωνων δεν πρόκειται να σταματήσουν στα εδάφη της Novorossiya (Νέα Ρωσία) αλλά θα επεκταθούν σε όλες τις ρωσικές πόλεις που ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια της Ρωσικής αυτοκρατορίας διατύπωσε ο Denis Pushilin, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk...

«Καθήκον μας είναι να απελευθερώσουμε όλες τις ρωσικές πόλεις που ιδρύθηκαν από Ρώσους κατά τη διάρκεια της Ρωσικής αυτοκρατορίας και που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης χάρη στη βοήθεια της τεράστιας χώρας μας. Και αυτά δεν είναι μόνο τα εδάφη της Novorossiya, αλλά επεκτείνονται. Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Το πώς αυτά τα εδάφη θα μας επιστραφούν, είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε. Επιπλέον, θα συμμετάσχουμε σε αυτό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος» υποστήριξε ο Pushilin.

Ιστορικά η Novorossiya αναφέρεται σε μια έκταση που απλώνεται από το Donbass στην ανατολική Ουκρανία μέχρι την Μολδαβία στα δυτικά, περιλαμβανομένων όλων των νότιων εδαφών της Ουκρανίας, ανάμεσα τους και η Οδησσός, και που φτάνει βόρεια ως το Dnipro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *