Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο στη Μεσόγειο


Η βρετανική εφημερίδα Naval News αναφέρει ότι ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να εντοπίστηκε στη Μεσόγειο Θάλασσα. Σύμφωνα με την..

Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο στη Μεσόγειο
Η βρετανική εφημερίδα Naval News αναφέρει ότι ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να εντοπίστηκε στη Μεσόγειο Θάλασσα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υποβρύχιο εθεάθη κοντά στις ακτές της Ιταλίας.

Η Naval News εκτιμά ότι θα μπορούσε να είναι ένα πυρηνοκίνητο μαχητικό υποβρύχιο (SNN) που μεταφέρει πυραύλους κρουζ (SSGN) που χρησιμοποιούνται ενάντια σε αεροπλανοφόρα ή ένα Severodvinsk-class (Project 885 Yasen), ο πιο σύγχρονος τύπος ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι το υποβρύχιο φέρει και πυρηνικά όπλα», γράφει η βρετανική εφημερίδα. Το γιατί το υποβρύχιο βρίσκεται στη Μεσόγειο παραμένει μυστήριο.

Βρετανοί ειδικοί πιστεύουν ότι το πυρηνικό υποβρύχιο θα αντικαταστήσει το καταδρομικό Marshal Ustinov, το οποίο αποσύρθηκε στα τέλη Αυγούστου από τη Μεσόγειο και τελευταία εθεάθη μεταξύ Βρετανίας και Ιρλανδίας.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα υποβρύχιο όχημα αυτού του τύπου αναπτύσσεται στη Μεσόγειο. Δύο υποβρύχια της κατηγορίας Russian Kilo εξακολουθούν να βρίσκονται -σύμφωνα με το Naval News- στη βάση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην Ταρτούς, στη Συρία. Ο ειδικός στα υποβρύχια Χάι Σάτον επεσήμανε τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης σχετικά με την κίνηση του υποβρυχίου. «Οι Ρώσοι παίζουν τη γάτα με το ποντίκι ,με το ΝΑΤΟ », έγραψε στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *