Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Πρόλαβαν την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά στο Λογγίτσι – Δείτε εικόνες & Video


Πρόλαβαν την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά στο Λογγίτσι -
Σημαντικότατη η βοήθεια από αέρος για την επιβράδυνση της μέχρι να φτάσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη δύσβατη περιοχή, Κάηκαν και δύο κολώνες της ΔΕΗ. Χωρίς ρεύμα το χωριό…

Επικίνδυνη πυρκαγιά σε δασική έκταση, ξέσπασε γύρω στις 16:30’ το απόγευμα της Δευτέρας (8/8) έξω από το χωριό Λογγίτσι του Δήμου Στυλίδας.

Η πυρκαγιά ήταν πιο χαμηλά από τον οικισμό, ο αέρας όμως φυσούσε προς την κατοικημένη περιοχή και δημιουργούσε επικίνδυνες συνθήκες, σε ένα σημείο το οποίο κάηκε τρεις φορές τον Αύγουστο του 2021!

Η αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση. Οχήματα από Στυλίδα και Λαμία (σύνολο 15) έσπευσαν σε χρόνο ρεκόρ προς την πυρκαγιά, ενώ σηκώθηκαν και τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Ακολούθησε και νέα ενίσχυση από αέρος από τρία air tractor που βρίσκονται στη Ν. Αγχίαλο αλλά και από δύο Canadair.
Πρόλαβαν την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά στο Λογγίτσι -
Δείτε βίντεο:


Μέσα σε κάτι παραπάνω από 1 ώρα η πυρκαγιά είχε οριοθετηθεί έχοντας προλάβει να κάψει μόνο 12 με 15 στρέμματα χαμηλής βλάστησης, κυρίως πουρνάρια. Από την πυρκαγιά κάηκαν και δύο κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα το χωριό. Στο σημείο βρέθηκαν και δύο υδροφόρες από το Δήμο Στυλίδας και την Περιφέρεια Στερεάς, με τον επικεφαλής της ΠΠ Δήμου Στυλίδας Αντιδήμαρχο Δημήτρη Ψάρρη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Κωνσταντίνο Γιαννούτσο.

Όπως σημειώσαμε πρόκειται για ένα εξαιρετικό επικίνδυνο σημείο, με δύσκολα προσβάσιμους δρόμους που χρειάζεται χρόνος για να στηθούν εγκαταστάσεις για την πλήρη κατάσβεσή της. Έτσι, οι ρίψεις που έγιναν από τα αεροσκάφη ήταν καθοριστικές για να καθυστερήσουν τις φλόγες και να δοθεί ο χρόνος στα πληρώματα εδάφους να ενεργήσουν.

Ήταν από τις περιπτώσεις που επιβεβαιώνεται η φράση «στο πρώτο λεπτό η πυρκαγιά σβήνει με ένα ποτήρι νερό…».

Θυμηθείτε τι είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο στην ίδια περίπου περιοχή όταν οι θερμοκρασίες είχαν πιάσει κόκκινο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έτρεχαν από πυρκαγιά σε πυρκαγιά.Και τότε όμως παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες η αντιμετώπιση των επικίνδυνων συμβάντων ήταν εξαιρετική από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και αποφεύχθηκαν καταστροφές όπως στη γειτονική Βόρεια Εύβοια.

Δείτε φωτογραφίες:
Πρόλαβαν την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά στο Λογγίτσι -
Πρόλαβαν την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά στο Λογγίτσι -
Πρόλαβαν την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά στο Λογγίτσι -

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *