Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Απάντηση στη Γερμανίδα ΥΠΕΞ με την αποκάλυψη ενός ακόμη έγκληματος των ναζί: Ερμακιά….(VIDEO)


Απάντηση στη Γερμανίδα ΥΠΕΞ με την αποκάλυψη ενός ακόμη έγκληματος των ναζί: Ερμακιά….
Η ΥΠΕΞ της Γερμανίας Α.Μπέρμποκ ήρθε στην Αθήνα , παζάρεψε από 2 έως 3,5 δις ελληνικών εξοπλισμών και μας είπε να ξεχάσουμε τις γερμανικές οφειλές για τις θηριωδίες των προγόνων της στην Ελλάδα….

Ως απάντηση μια πρόταση για να διαβάσει ένα βιβλίο που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες. Τίτλος του 

Ερμακιά: Ένας μαρτυρικός τόπος. Από τη λήθη στη μνήμη και την αναγνώριση. Εκδόσεις Μωβ.

Απάντηση στη Γερμανίδα ΥΠΕΞ με την αποκάλυψη ενός ακόμη έγκληματος των ναζί: Ερμακιά….
Συγγραφέας η Τριανταφυλλιά Σουχάμβαλη, η οποία μας αποκαλύπτει  ένα ακόμη έγκλημα των ναζί. Ένα έγκλημα που δεν ήταν γνωστό μέχρι σήμερα.

Την άνοιξη του 1944, Γερμανοί κατακτητές και Έλληνες δωσίλογοι αφάνισαν την Ερμακιά Κοζάνης και εκτέλεσαν άμαχους κατοίκους της, με την πρόφαση πως το χωριό συνιστούσε λίκνο του ΕΛΑΣ. Έως πρόσφατα, οι Ερμακιώτες επέλεξαν τη σιωπή ως αμυντικό μηχανισμό που τους επέτρεπε να διαχειριστούν το τραυματικό παρελθόν. Η μελέτη ανασύρει από τη λήθη το αποτρόπαιο ιστορικό γεγονός και τις συνέπειές του, επιδιώκοντας να διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση, να τη μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά και να επουλώσει το τραύμα της συλλογικής μνήμης. Την έκδοση προλογίζει ο ιστορικός Στράτος Δορδανάς.

Η Τριανταφυλλιά Σουχάμβαλη γεννήθηκε το 1963 στις Σέρρες. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία και από το 1993 ως σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών στην Πρωτοβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση. Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Ιστορία, Ανθρωπολογία και Πολιτισμό στην Ανατολική και Νοτιανατολική Ευρώπη» στο τμήματα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στην Πτολεμαΐδα, είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Militaire.gr
  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *