Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Εθελοντική Αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της Πρωτοβουλίας Νέων Πελασγίας


Εθελοντική Αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της Πρωτοβουλίας Νέων Πελασγίας
Στα πλαίσια των δράσεων μας με γνώμονα την στήριξη των τοπικών δομών, συστήσαμε πριν λίγο καιρό , τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Πρωτοβουλίας Νέων Πελασγίας, δημιουργώντας τράπεζα αίματος για τις μελλοντικές ανάγκες που θα προκύψουν για τους συγχωριανούς μας και όχι μόνο. 

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, και ώρες από 09:30 π.μ. έως 01:30 μ.μ. στο Περιφερειακό Ιατρείο Πελασγίας, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από το κινητό συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

H εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μας, που κρύβει μάλιστα οφέλη και για τον ίδιο μας τον εαυτό. Άλλωστε ο εθελοντής αιμοδότης έχει την ηθική ικανοποίηση ότι βοηθά να σωθεί μια ζωή, κάνει το χρέος του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και συμβάλει στο να υπάρχει επάρκεια αίματος.

Την ίδια ώρα όμως βοηθά και τον οργανισμό του, απλά δίνοντας αίμα.

Σύμφωνα με μελέτες, όταν κάποιος δίνει αίμα δύο φορές τον χρόνο, αντιμετωπίζει μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Μάλιστα, στους αιμοδότες ηλικιών 43-61 ετών τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά είναι λιγότερα. Επίσης οι συχνές αιμοδοσίες αραιώνουν το αίμα και το βοηθούν να ρέει καλύτερα, περιορίζοντας ακόμα και τη ζημιά στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Τα οφέλη της αιμοδοσίας, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποδίδονται κυρίως στη μείωση των υψηλών επιπέδων σιδήρου. Και βέβαια μέσω της αιμοδοσίας ο αιμοδότης υποβάλλεται σε τακτικές αιματολογικές εξετάσεις, προλαβαίνοντας τυχόν προβλήματα, που δεν θα είχε διαγνώσει διαφορετικά.
Ξεπεράστε τον φόβο, ενημερωθείτε και χαρίστε ζωή στον συνάνθρωπό σας!  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *