Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Άκρως επικίνδυνη η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για τη Ζωή και την Υγεία του λαού της Φθιώτιδας


Άκρως επικίνδυνη η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για τη Ζωή και την Υγεία του λαού της Φθιώτιδας
Λαμία, 7/8/2022

Άκρως επικίνδυνη η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για τη Ζωή και την Υγεία του λαού της Φθιώτιδας ..

Υπό κατάρρευση βρίσκεται το Γενικό νοσοκομείο Λαμίας με τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό που καθιστούν την λειτουργία πολλών κλινικών και τμημάτων έως και αδύνατη. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου καλούνται να εργασθούν μέσα σε  άθλιες εργασιακές συνθήκες, με τεράστιο όγκο δουλειάς, με κομμένες άδειες, με παραπάνω εφημερίες, πράγμα που βάζει τεράστια εμπόδια στην παροχή υπηρεσιών. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλοί παραιτούνται. 

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι τραγική:


•Στα επείγοντα χτυπάει καμπανάκι. Οι ελλείψεις φτάνουν σε τέτοιο σημείο που υπάρχουν μέρες που λειτουργούν χωρίς τις απαιτούμενες ειδικότητες γιατρών. 

•Σε διάλυση η Παιδιατρική κλινική, που λειτουργεί χωρίς ΚΑΝΕΝΑ μόνιμο γιατρό του Νοσοκομείου, κάνοντας συμβάσεις με  ιδιώτες γιατρούς, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά περίπτωση και μετακινώντας  γιατρούς από Κέντρα Υγείας της περιοχής αποψιλώνοντας και υποβαθμίζοντάς τα. Παιδοχειρούργος δεν υπάρχει καν.

•Η Πνευμονολογική κλινική στο Κόκκινο. Λειτουργεί με ΕΝΑΝ γιατρό με σοβαρό το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο. Μάλιστα,  η Πνευμονολογική κλινική είναι μοναδική στην Στερεά Ελλάδα και απολύτως αναγκαία και στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων Covid.  Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που όχι μόνο δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία αλλά είναι και σε μεγάλη έξαρση τα κρούσματα πανελλαδικά αλλά και στον Νομό μας. 

•Τεράστια τα προβλήμματα και στην Παθολογική, Χειρουργική και στην Καρδιολογική κλινική που υπολειτουργούν. Έχει σχεδόν διακοπεί και ο αιμοδυναμικός έλεγχος. 

•Το Ακτινολογικό εργαστήριο αντί να δουλεύει με προσωπικό πάνω από 30 άτομα δουλεύει ΜΟΝΟ με 9 με δυσκολία να βγουν ακόμα και οι βάρδιες! Ο Αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο και ο Μαγνητικός τομογράφος λειτουργεί ελάχιστες μέρες το μήνα. 

Αυτά είναι δυστυχώς μόνο λίγα από τα πολλά παραδείγματα των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γ.Ν Λαμίας και δημιουργούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ζωή και την υγεία του Λαού της περιοχή μας.

Οι εξαγγελίες τις Κυβέρνησης για ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στη Λαμία αποτυπώνεται σε νούμερο: 50 γιατροί λιγότεροι σήμερα από αυτούς που υπηρετούσαν προ πανδημίας που ούτως ή άλλως  υπήρχαν κενά!  
Οι υποσχέσεις μετά  απο τις επισκέψεις στο Γ.Ν  Λαμίας του κ. Κικίλια, της κα. Γκάγκα, του κ. Οικονόμου, του κ. Κοτρωνιά αλλά και του κ. Σαρακιώτη παρέμειναν υποσχέσεις.

Η ίδια άθλια κατάσταση επικρατεί και στα Κέντρα Υγείας και στα περιφερειακά Ιατρεία του Νομού καθώς λειτουργούν και αυτά με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Ξεχειλίζει η αγανάκτηση όχι μόνο του προσωπικού που έχει φτάσει στα όριά του αλλά και όλου του Λαού της περιοχής. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που κάνει την υγεία εμπόρευμα, της εγκατάλειψης του Δημόσιου συστήματος υγείας, των δραματικών περικοπων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία. Αυτό είναι το Νέο Ε.Σ.Υ που οραματίζεται και προωθεί η Κυβέρνηση με την στήριξη των υπόλοιπων αστικών  κομμάτων στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για χάρη των επιχειρηματικών ομίλων. Τρίβουν τα χέρια τους οι έμποροι τις υγείας, κλινικάρχες και λοιπά αρπακτικά, στήνοντας χωρό δισεκατομμυρίων πάνω στον πόνο του λαού. 

Το ΚΚΕ θα διαθέσει όλες του τις δυνάμεις για το δικαίωμα για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας με βάση της τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της περιοχής μας, τους εργαζόμενους στις δομές υγείας, να διεκδικήσει εδώ και τώρα ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ με βάση τις πραγματικές ανάγκες λειτουργείας του Νοσοκομείου.

 

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *