Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Απρόκλητη επίθεση σε πορεία για τον Γ. Μιχαηλίδη


Απρόκλητη επίθεση σε πορεία για τον Γ. Μιχαηλίδη
Απρόκλητη επίθεση δέχθηκε η πορεία για τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη, που έγινε στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, παράλληλα με άλλη κινητοποίηση στην οποία είχαν καλέσει ομάδες που διαδήλωναν με αφορμή τις εγκληματικές πυρκαγιές του τελευταίου διαστήματος. 

Τα ΜΑΤ, καθώς η πορεία κατέβαινε την Πανεπιστημίου, έριξαν χημικά και κρότου λάμψης, ξυλοκόπησαν διαδηλωτές, επιστράτευσαν το κανόνι νερού (Αύρα), ενώ προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές στον σωρό, όπως καταγράφουν αρκετά βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσα σε αυτά καταγράφονται και ορισμένα στα οποία δυνάμεις των ΜΑΤ επιτίθενται στοχευμένα σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κατέγραφαν τη «δράση» των κατασταλτικών μηχανισμών.

Σημειώνεται πως χθες το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας απέρριψε την έφεση του Γ. Μιχαηλίδη, ο οποίος βρίσκεται στην εξηκοστή έβδομη μέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του να αποφυλακιστεί με όρους.

Το Τμήμα Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων πως «ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, όπως οι αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, οι άδειες, οι δυνατότητες εργασίας, εκπαίδευσης, ουσιαστικής επανένταξης. Κι αυτά τα δικαιώματα δεν μπορούν να αναγνωρίζονται επιλεκτικά, αλλά αφορούν όλους τους κρατούμενους».

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *