Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΛΑΡΚΟ 21-7-22 - ΨΗΦΙΣΜΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΛΑΡΚΟ 21-7-22
Το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» ακούστηκε για μία ακόμη φορά στη σύσκεψη που διοργάνωσαν από κοινού τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, από εκατοντάδες παρευρισκόμενους, που γέμισαν το γήπεδο μπάσκετ του οικισμού αλλά και το χώρο γύρω από αυτό. Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι από την γύρω περιοχή, εκπρόσωποι συνδικάτων από ολόκληρη τη χώρα απηύθυναν κάλεσμα ξεσηκωμού και αντίστασης απέναντι στο έγκλημα της κυβέρνησης που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους και μαραζώνει ολόκληρες περιοχές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΛΑΡΚΟ 21-7-22
Τη σύσκεψη εκ μέρους όλων των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, άνοιξε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας ευχαριστώντας όλους τους παρευρισκόμενους και τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της πλατιάς εργατικής και λαϊκής αλληλεγγύης για τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εδώ και 30 μήνες. 

Εκανε αναφορά στις τωρινές εξελίξεις σημειώνοντας ότι «ο αγώνας σε αυτή τη φάση είναι να μην επιτρέψουμε το πάγωμα της τσιμινιέρας, μία για πάντα», προσδιορίζοντας ότι το επόμενο το διάστημα θα γίνουν μία σειρά πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και καταλήγοντας είπε: Τον αδελφό που γνωρίσαμε, από την Καβάλα έως το λιμάνι του Πειραιά, που μιλήσαμε μαζί και ας μη θυμάται ο ένας το όνομα του άλλου, δεν πρόκειται να τον προδώσουμε.

Καλή αντάμωση λοιπόν, στις κινητοποιήσεις που σχεδιάζουμε, που θα σχεδιάσουμε με βάση τις εξελίξεις βήμα - βήμα. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς άλλη μία φορά. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Είμαστε ήδη νικητές. Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Το λόγο πήραν επίσης τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Θήβας και Λαμίας. Εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο λιμάνι της COSCO, και εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μεταλλωρύχων Ελλάδας και των εργαζόμενων στο ΙΓΜΕ. Από την επιτροπή αγώνα γυναικών την αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα τόνισαν στους χαιρετισμούς τους η Νικολία Δαλάκα και η Γιάννα Αστερίου.

Για μία ακόμη φορά η παρουσία εργαζομένων από διάφορες περιοχές της χώρας και η αλληλεγγύη στον αγώνα της ΛΑΡΚΟ ήταν συγκλονιστική και δείχνει ότι αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για νέα κλιμάκωση του αγώνα, με επόμενο μεγάλο σταθμό τη νέα κάθοδο στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Ιούλη, η μέρα που σύμφωνα με τις διαρροές της κυβέρνησης θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές στους διαγωνισμούς εκποίησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΛΑΡΚΟ 21-7-22
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΛΑΡΚΟ 21-7-22

Ψήφισμα της ανοιχτής σύσκεψης που έγινε στον οικισμό ΛΑΡΚΟ την Πέμπτη 21/7/2022


Σήμερα 21 Ιουλίου 2022 οι παραβρισκόμενοι στη σύσκεψη των Σωματείων εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, εκπρόσωποι κομμάτων, σωματείων, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, συλλόγων, επιτροπών αγώνα κάτοικων και επαγγελμάτων, απλοί εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής και όλης της χώρας, με μία φωνή διεκδικούμε:

1. Να εξασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, σε οποιαδήποτε περίπτωση.
2. Να μην υπάρξει σταμάτημα της λειτουργίας χωρίς δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας.
3. Να μην υπάρξει ούτε ένας εργαζόμενος, είτε σε εργολαβία, είτε της ΛΑΡΚΟ, είτε μικροεργολάβος χωρίς μεροκάματο.
4. Να εξασφαλιστεί, σε οποιαδήποτε περίπτωση, το δικαίωμα την εργασία σε όλους.
5. Να μη βγουν οι εργαζόμενοι από τις βάρδιες, να μην μειωθούν παραπέρα οι αποδοχές.
6. Να μην γίνει έξωση από τα σπίτια του οικισμού.
7. Εναντιωνόμαστε στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ που παρασύρει αυτόματα δεκάδες επαγγέλματα χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
8. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Σωματείων με επόμενο σταθμό το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 29 Ιουλίου.

Όλες και όλοι στη Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι και όλοι εμείς που είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους την τελευταία κουβέντα δεν την έχουμε πει.

ΛΑΡΚΟ 21/7/2022


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *