Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

«Διαφορές» στο Αιγαίο βλέπει ο Στόλτενμπεργκ και καλεί Αθήνα και Άγκυρα να τα βρουν


«Διαφορές» στο Αιγαίο βλέπει ο Στόλτενμπεργκ και καλεί Αθήνα και Άγκυρα να τα βρουν
Βρείτε τα για τις «διαφορές στο Αιγαίο» λέει ξανά ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ρίχνοντας νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας αφού ασπάζεται τους ισχυρισμούς της Άγκυρας περί διαφορών, που πλέον θέτει και θέμα κυριαρχίας νησιών, διότι για τη λυκοσυμμαχία η Τουρκία είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να αποτραβηχτεί από τη Ρωσία.

«Προτρέπουμε την Ελλάδα και την Τουρκία να λύσουν τις διαφορές τους στο Αιγαίο με πνεύμα εμπιστοσύνης και συμμαχικής αλληλεγγύης» είπε ο γγ του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «αυτό σημαίνει αυτοσυγκράτηση, μετριοπάθεια και αποχή από κάθε ενέργεια ή ρητορική που θα μπορούσε να κλιμακώσει την κατάσταση».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γγ του ΝΑΤΟ απέφυγε κάθε αναφορά στην προκλητική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο, με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από νησιά, χαρακτηρίζοντας την τουρκική προκλητικότητα «επιχειρήσεις» που προκάλεσαν στο παρελθόν «ατυχήματα». 

«Η Μεσόγειος είναι ζωτικής σημασίας για το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα, η Τουρκία, πολλοί σύμμαχοι και άλλες χώρες επιχειρούν εκεί σε τακτική βάση. Στο παρελθόν υπήρξαν ατυχήματα με ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε στη μείωση του κινδύνου τέτοιων ατυχημάτων στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο Στόλτενμπεργκ.

Και αυτές οι δηλώσεις του Γ. Στόλτενμπεργκ αποδεικνύουν ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή και ούτε φυσικά ασπίδα προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας…

Phg;hQ 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *