Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ 40 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ 40 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους ελαιοπαραγωγούς του ΔήμουΣτυλίδας ότι ξεκίνησε ήδη η καταβολή της ενίσχυσης του ποσού των 40 ευρώ ανά στρέμμα στο πλαίσιο των ενισχύσεων στήριξης της παραγωγής λόγω τηςπανδημίας covid 19. 

Πρόκειται για έκτακτες ενισχύσεις λόγω της πανδημίας που είχαν εξαγγελθεί και αφορούν και την επιτραπέζια ελιά πλην Καλαμών καικωδικού 2008190 του ΟΣΔΕ. Σκοπός της ενίσχυσης είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να καλύψουν ανάγκες ρευστότητας και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους υποστηρίζοντας έτσι τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Η Δημοτική Αρχή είχε θέσει το ζήτημα της εξαίρεσης μιας μεγάλης μερίδας ελαιοπαραγωγών της Ανατολικής Φθιώτιδας από την έκτακτη οικονομική στήριξη που χορηγήθηκε μέσω της Δράσης του ΥπΑΑΤ «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις τηςπανδημίας COVID-19».

Η επέκταση της αποζημίωσης ήταν αναγκαία καθώς αφορούσε σε ένα μεγάλο αριθμό παραγωγών ειδικά της Ανατολικής Φθιώτιδας οι οποίοι δηλώνουν την καλλιέργειά τους στον ΟΣΔΕ ως βρώσιμη ελιά με διαφορετικό κωδικό.

Ευχαριστούμε θερμά τους Υπουργούς και τους βουλευτές της Φθιώτιδας καθώςκαι όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν και σεσυνεργασία, εξαντλώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται τόσο από εθνικούς, όσο και από συγχρηματοδοτούμενουςπόρους, πέτυχαν να εξασφαλίσουν τα κονδύλια ώστε να χρηματοδοτηθεί ηενίσχυση όλων των ελαιοπαραγωγών επιτραπέζιας ελιάς λόγω της πανδημίας, παρέχοντας ζωτικής σημασίας στήριξη στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *