Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Στυλίδα: Σύλληψη 2 ατόμων από το Λιμεναρχείο Στυλίδας


Στυλίδα: Σύλληψη 2 ατόμων από το Λιμεναρχείο Στυλίδας
Τρίτη, 24 Μάιου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σύλληψη 2 ατόμων για παράβαση Ν. 2960/2001 ¨ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ¨ καθώς και ΠΚ 45 “ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑΣ”,

Σήμερα κατά πρώτες πρωινές ώρες στο πλαίσιο στοχευμένων εν θέματι αστυνομικών ελέγχων και αξιοποίηση πληροφοριών γραφείου ασφαλείας Υπηρεσίας μας εντοπίστηκαν εντός περιοχής αρμοδιότητας Λ/Χ Στυλίδας δύο ενήλικοι ημεδαποί ετών 58 και 65, να πραγματοποιούν αγοραπωλησία και μεταφορά λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Κατόπιν νομότυπης έρευνας που διενεργήθηκε και στο προαναφερόμενο όχημα διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω ζευγάρι μετέφεραν εντός κλειστού συσκευασμένου χαρτοκιβωτίου 20 συσκευασίες χύμα καπνού των 1000 gr η καθεμιά, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι προαναφερόμενοι προσήχθησαν στο κατάστημα Υπηρεσίας μας και συνελήφθηκαν για παράβαση διατάξεων του Ν. 2960/2001 ¨περί εθνικού τελωνειακού κώδικα¨ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και ΠΚ 45 “περί συναυτουργίας”, ενώ ανευρεθέντα καπνικά προϊόντα κατασχεθήκαν και πρόκειται να αποσταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας, το οποίο είναι αρμόδιο τόσο για την παραλαβή αυτών, όσο και για τον προσδιορισμό και καταλογισμό των αναλογούντων φορών και δασμών.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία κατασχέθηκε προαναφερόμενο όχημα ως μέσο διακίνησης και απόκρυψης λαθραίων καπνικών προϊόντων το οποίο πρόκειται παραδοθεί στο Τελωνείο Στυλίδας. Συλληφθέντες πρόκειται προσαχθούν σήμερα στα όρια του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας ενώ σχηματιζόμενη αυτών δικογραφία πρόκειται υποβληθεί στο πλαίσιο τακτικής διαδικασίας.
  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *