Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Λαϊκή Συσπείρωση Καμένων Βούρλων για τις Ιαματικές πηγές στο Δήμο Κ. Βούρλων


Λαϊκή Συσπείρωση Καμένων Βούρλων για τις Ιαματικές πηγές στο Δήμο Κ. Βούρλων
Ιαματικές πηγές στο Δήμο Κ. Βούρλων

Μετά την ανακίνηση του ζητήματος των Ιαματικών Πηγών του Δήμου Καμένων Βούρλων και τη συζήτηση που έχει ανοίξει, η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετείται ως εξής:

Έχουμε σαφή, διαχρονική και ξεκάθαρη θέση ότι οι ιαματικές πηγές αποτελούν λαϊκή περιουσία. Γι’ αυτό επιβάλλεται να μπορούν να απολαμβάνουν όλοι, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, τις ευεργετικές τους ιδιότητες σε αξιοπρεπείς συνθήκες και σωστά οργανωμένες υποδομές.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα αστικά κόμματα εγκατέλειψαν τις ιαματικές πηγές και τα συνοδά τους ακίνητα στο έλεος του χρόνου. Επειδή διέπονται από τη λογική «ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας», ψήφισαν και εξασφάλισαν ένα νομικό οπλοστάσιο που παραδίδει -μαζί με πολλά άλλα- τις ιαματικές πηγές στους ιδιώτες και τους επιχειρηματικούς τουριστικούς ομίλους. 

Μετέτρεψαν έτσι τη λαϊκή περιουσία σε χρυσοφόρο πεδίο δράσης ώστε να κερδίζουν οι ΤΟΥΡ ΟΠΕΡΕΪΤΟΡΣ και οι μεγαλοξενοδόχοι. Εξαφάνισαν, σχεδόν, τους μικροξενοδόχους, τους άλλους επαγγελματίες και, βέβαια, τη λαϊκή πελατεία από την οποία αυτοί ζούσαν. Ο τελευταίος σχετικός για «την τουριστική ανάπτυξη» νόμος πέρασε από τη Βουλή το Δεκέμβρη του 2021 με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Αντίθετα από τους υπόλοιπους, στο Δήμο Κ. Βούρλων η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής και να εμποδίσουν αυτή την πορεία απαξίωσης και παράδοσης του λαϊκού πλούτου σε λίγα χέρια.

Θεωρούμε ότι στο ζήτημα του τουρισμού, προηγείται η αναψυχή και η ανάπαυση των συνταξιούχων, των νέων, αλλά και της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Πρέπει να έχουν τη δουλειά τους, τον ελεύθερο χρόνο τους, τη δυνατότητα διακοπών και ξεκούρασης κατά την άδειά τους -στο βουνό ή στη θάλασσα- μέσα από ένα κεντρικά σχεδιασμένο πρόγραμμα λαϊκού τουρισμού. Βέβαια αυτό είναι υπόθεση των ίδιων και υποχρέωσή τους να αγωνιστούν για μια διαφορετική κοινωνία και εξουσία που θα πορεύεται και θα κυβερνά με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Στις σύγχρονες εξελίξεις που αφορούν τις ιαματικές πηγές του Δήμου Κ. Βούρλων τοποθετούμαστε ως εξής, σημειώνοντας από την αρχή ότι απαιτείται διεκδίκηση και πάλη από όλους τους φορείς της περιοχής μας και φυσικά από όλους τους δημότες:

Να μην πουληθούν ή παραχωρηθούν στους περίφημους ιδιώτες επενδυτές. Να μην μοιράζεται το θερμό νερό σε κανένα ξενοδοχείο. Με κρατικά κονδύλια να επισκευαστούν και να διορθωθούν όλες τους οι εγκαταστάσεις ώστε να προσφέρονται σωστές υπηρεσίες στους λουόμενους. Η κατοπινή τους συντήρηση να γίνεται από ενιαίο πανελλαδικού χαρακτήρα φορέα, συνδεδεμένο με την κρατική χρηματοδότηση. 

Το κράτος δεν μπορεί μόνο να «τα παίρνει» από τον κόσμο, επιβάλλεται να του τα δίνει και πίσω με διάφορους τρόπους. Ακόμα, είμαστε αντίθετοι με την καθιέρωση εισιτηρίου, γιατί μετατρέπει την παροχή των υπηρεσιών σε εμπόρευμα και μπάζει την ανταποδοτικότητα από το παράθυρο.

Υπάρχουν Προγράμματα για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και των εγκαταστάσεων και θα συναινούσαμε στην αξιοποίησή τους από το Δήμο Κ. Βούρλων αρκεί α) να αποκλειστούν οι ιδιώτες, η δράση των ΣΔΙΤ, ΜΚΟ ή Αναπτυξιακών Οργανισμών ΟΤΑ β) να εξασφαλιστούν διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες στην υλοποίησή τους.

Τέλος, δηλώνουμε ότι με τα παραπάνω κριτήρια θα αντιμετωπίσουμε κάθε άλλη πρόταση που θα κατατεθεί.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ                                    ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *