Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Ζελένσκι: «Έκλεισε» η σύνδεση όταν η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή!


Ζελένσκι: «Έκλεισε» η σύνδεση όταν η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή!
Ούτε λέξη δεν ανέφερε για την τουρκική εισβολή του 1974 ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια των χθεσινών παρεμβάσεων του στα κοινοβούλια της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ολοκληρώνοντας χθες, την ομιλία του στην Κυπριακή Βουλή ‑κατά τη διάρκεια της οποία δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο- τον λόγο πήρε η πρόεδρος Αννίτα Δημητρίου η οποία, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η Κύπρος, όπως και η Ουκρανία, είναι θύματα εισβολής και κατοχής μιας ισχυρότερης γείτονος χώρας. Για περισσότερο από 47 χρόνια βιώνουμε τις συνέπειες των παράφορων παραβιάσεων από την Τουρκία των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων»...

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο, η σύνδεση με τον Β. Ζελένσκι «κόπηκε» με αποτέλεσμα να μην ακουστεί η θέση του Ουκρανού προέδρου για το Κυπριακό. Η επίσημη εξήγηση ήταν ότι επρόκειτο για… τεχνικό πρόβλημα. Το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας τόνισε ότι έγινε προσπάθεια επανασύνδεσης, ώστε να απαντήσει ο πρόεδρος αλλά δεν τα κατάφεραν.
 

«Ενόχληση» Αναστασιάδη


Μετά την ομιλία του ουκρανού προέδρου, εξερχόμενος της Ολομέλειας της Βουλής ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε την ενόχληση του για τη στάση του Ζελένσκι.

«Δεν είναι αυτό το οποίο περιμέναμε σήμερα» είπε. «Βεβαίως και αυτό θα έπρεπε να γίνει (σ.σ. αναφορά στην τουρκική εισβολή), θέλω να είμαι ευθύς και κατηγορηματικός, (όμως) αυτό που σήμερα αναμέναμε είναι να ακούσουμε αυτά που υποφέρει ο ουκρανικός λαός τώρα, αλλά τα ίδια που είχαμε υποφέρει το 1974.Μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κύπριος Πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *