Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Τέλος στο θρίλερ: Εντοπίστηκε η 15χρονη Φωτεινή στο κέντρο της Αθήνας


Τέλος στο θρίλερ: Εντοπίστηκε η 15χρονη Φωτεινή στο κέντρο της Αθήνας
Εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας η 15χρονη που είχε εξαφανιστεί από το Περιστέρι, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης.

Η κοπέλα αυτή την ώρα οδηγείται στο ΑΤ Περιστερίου. 

Νωρίτερα ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κ. Γιαννόπουλος έλεγε πως το κορίτσι έχει πέσει στα νύχια ενός κυκλώματος που είναι γνωστό στο εξωτερικό ως «lover boys». Συγκεκριμένα είπε πως τα μέλη του κυκλώματος πλησιάζουν ανήλικα κορίτσια μέσω των κοινωνικών δικτύων και αφού ασκούν επιρροή σε αυτά, τις απομακρύνουν από τις οικογένειές τους.

Για την υπόθεση, το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε εκδώσει και Amber Alert αναφέροντας πως η 15χρονη ίσως ήταν «εγκλωβισμένη σε μια επικίνδυνη κατάσταση». 

Τι είναι τα lover boys -Πώς δρουν


Τα «Loverboys» (ή οι romeo pimps) είναι έμποροι ανθρώπων που συνήθως προσπαθούν να κάνουν νεαρά κορίτσια ή αγόρια να τους ερωτευτούν, ωστόσο, στη συνέχεια τα εξαναγκάζουν στην πορνεία.

Το διαδίκτυο και τα social media διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το φαινόμενο, καθώς παρέχουν στα lover boys μεγαλύτερη ευκολία προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τα θύματα και να συλλέξουν πληροφορίες για ευάλωτα αγόρια και κορίτσια. Αυτό τους διευκολύνει να εξαναγκάσουν τα νεαρά θύματά τους να μπουν στη βιομηχανία του σεξ.

Αρχικά, τα lover boys εμφανίζονται ως ερωτευμένοι με το θύμα τους, βγαίνοντας ραντεβού και κάνοντας ακριβά δώρα, προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

Μόλις το θύμα τα ερωτευτεί, η εξαπάτησή του από τον lover boy είναι πολύ πιο εύκολη. Τα lover boys ζητούν από το θύμα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, συνήθως είτε για μια ρομαντική απόδραση, είτε για επαγγελματικό λόγο. Δεδομένου ότι το θύμα είναι ερωτευμένο και έχει άγνοια, ακολουθεί τον δράστη.

Η άφιξη στην χώρα σημαίνει και την αρχή της κόλασης για τα θύματα, καθώς ξεκινά η βία και η κακοποίηση. Τα θύματα αναγκάζονται να παραδώσουν τα έγγραφά τους και το τηλέφωνό τους και εξωθείται στην πορνεία.

Σύμφωνα με έρευνα της Europol, περισσότερες από 100 γυναίκες έχουν πέσει θύματα των «lover boys» από το 2020.

imerodromos.gr
  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *