Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Πορτογαλία: Δικαστήριο έδωσε άδεια σε καταδικασμένο νεοναζί να μεταβεί στην Ουκρανία για να πολεμήσει τους Ρώσους!!!


Πορτογαλία: Δικαστήριο έδωσε άδεια σε καταδικασμένο νεοναζί να μεταβεί στην Ουκρανία για να πολεμήσει τους Ρώσους!!!
Μια είδηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά έρχεται από την Πορτογαλία, μια χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι δικαστικές αρχές της οποίας έδωσαν άδεια σε καταδικασμένο νεοναζί εγκληματία να ταξιδέψει στην Ουκρανία προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό ακροδεξιών δυνάμεων κατά των Ρώσων!

Πιο συγκεκριμένα, δικαστήριο της Πορτογαλίας έδωσε προσωρινή άδεια στον προφυλακισμένο νεοναζί Μάριο Ματσάδο, που κατηγορείται για οπλοκατοχή, σωματική βλάβη και υποκίνηση σε ρατσιστική βία, να μεταβεί στην Ουκρανία υπό την αιτιολογία ότι «θα παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια»!!!

Αυτήν την αιτιολογία περί «ανθρωπιστικής βοήθειας» επικαλέστηκε ο δικηγόρος του Ματσάδο και πέτυχε την αναβολή των περιοριστικών μέτρων προκειμένου ο πελάτης του να μεταβεί στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του νεοναζί, ο Ματσάδο θα αναχωρήσει για την Ουκρανία μαζί με άλλους 20 Πορτογάλους και Βραζιλιάνους προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό του στρατού ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις.

Αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις στην Πορτογαλία καταγγέλουν την εν λόγω απαράδεκτη απόφαση κάνοντας λόγο για «νομιμοποίηση του ναζισμού» από τις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με την «SOS Racismo» ο Ματσάδο «συμμετείχε και ηγήθηκε διάφορων ακροδεξιών οργανώσεων που είναι υπεύθυνες για αναρίθμητα εγκλήματα» ενώ, όπως σημειώνει η οργάνωση, πίσω από το πρόσχημα της «παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας» κρύβεται η πρόθεση του πορτογάλου φασίστα να συμμετάσχει σε ακροδεξιές-ναζιστικές ομάδες που ήδη δρουν στην Ουκρανία.

«Ο Μάριο Ματσάδο δεν προσφέρθηκε να βοηθήσει θύματα πολέμου. Δεν το έκανε ποτέ μέχρι τώρα σε κανέναν πόλεμο, ούτε στην Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν. Ο Ματσάδο προσφέρθηκε να ενταχθεί σε ομάδα Ναζί για να αποφύγει την δικαιοσύνη», αναφέρει μεταξύ άλλων η αντιρατσιστική οργάνωση.

Ο Ματσάδο, 44 ετών, είναι ιδρυτής των νεοναζιστικών οργανώσεων «Εθνικό Μέτωπο» και «Νέα Κοινωνική Τάξη» (Nova Ordem Social), συνδέεται με πληθώρα άλλων ακροδεξιών ομάδων συμπεριλαμβανομένης της νεοναζιστικής οργάνωσης skinheads «Hammerskin Nation». Το 1997 καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση για συμμετοχή σε δολοφονία. Το 2012 καταδικάστηκε εκ νέου για σωματική βλάβη, οπλοκατοχή και υποκίνηση ρατσιστικών εγκλημάτων.
  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *