Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία — Έκτη ημέρα του ιμπεριαλιστικού πολέμου — Ολες οι εξελίξεις


Πόλεμος στην Ουκρανία — Έκτη ημέρα του ιμπεριαλιστικού πολέμου — Ολες οι εξελίξεις
Έκτη ημέρα από τοον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και ο ρωσικός στρατός δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι του». Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών χωρίς όμως οι αριθμοί να μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές. 

Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Από την άλλη, ασαφές εάν θα συνεχιστούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών που ξεκίνησαν να συζητούν τη Δευτέρα στη Λευκορωσία και είχαν εκφράσει την πρόθεση να κάνουν δεύτερο γύρο συνομιλιών σήμερα Τετάρτη, μάλλον σε τοποθεσία κοντά στην Πολωνία.

 Κλιμάκωση της ρώσικης εισβολής


Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εισέβαλαν στο Χάρκοβο σε μια προσπάθεια να καταλάβουν την πολιορκημένη πόλη.

Νωρίτερα, ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Βαντίμ Ντενισένκο δήλωσε στην τηλεόραση την Τρίτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στη νότια πόλη Χερσώνα. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Χερσώνας, Igor Kolyhav, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το λιμάνι και τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Οι αεροπορικές επιδρομές σε πολλές πόλεις σε όλη την Ουκρανία συνεχίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου του Ζιτομίρ, όπου μια επίθεση σκότωσε πολλούς ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, δήλωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Συνεχίζεται η προέλαση του ρωσικού στρατού προς το Κίεβο με το τεράστιο κομβόι στρατιωτικών οχημάτων που καταγράφηκε την Τρίτη σε δορυφορικές εικόνες να είναι περίπου 15 μίλια βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου των ΗΠΑ για τις ρωσικές πτήσεις, ανακοίνωσε το βράδυ ο Τζο Μπάιντεν που ανέφερε ότι σκοπός του είναι να στραγγαλίσει οικονομικά και τεχνολογικά της Ρωσία.

Οι Boeing και ExxonMobil είναι τα τελευταία δυτικά μονοπώλια που διέκοψαν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία.

Ξεπέρασε τα 111 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη το αργό πετρέλαιο Μπρεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *