Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Ιμπεριαλιστικός Πόλεμος στην Ουκρανία — 19η ημέρα — Οι τελευταίες εξελίξεις


Ιμπεριαλιστικός Πόλεμος στην Ουκρανία — 19η ημέρα — Οι τελευταίες εξελίξεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: 19η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία και εν μέσω των εχθροπραξιών, οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται και τα δύο μέρη εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία τους. Ένας κύκλος διαπραγματεύσεων μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα.

Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι διατύπωσαν την Κυριακή τις πιο αισιόδοξες έως σήμερα εκτιμήσεις τους σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα εντός ημερών.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στις περιοχές που έχουν καταλάβει, να διατηρήσουν τον ρυθμό της επίθεσής τους και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, δυόμισι εβδομάδες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, επανέλαβε το αίτημά του για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στο ΝΑΤΟ.

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για δολιοφθορά σε εργοστάσιο χημικών στο Ντονέτσκ

Ο Αμερικανός Brent Renaud είναι ο πρώτος νεκρός δημοσιογράφος στον πόλεμο. Ο 50χρονος Μπρεντ Ρενό ήταν δημοσιογράφος και σκηνοθέτης, ο οποίος στο παρελθόν είχε δουλέψει στους New York Times, παρ’ όλο που στην Ουκρανία δεν εργαζόταν για την εν λόγω εφημερίδα.

Η Ρωσία επέβαλε ναυτικό αποκλεισμό της Ουκρανίας στην Μαύρη θάλασσα.

Οι ΗΠΑ εμπλέκουν την Κίνα σε σενάριο στρατιωτικής στήριξης της Ρωσίας. Οι Financial Times και η Washington Post, επικαλούμενες Αμερικανούς αξιωματούχους, μετέδωσαν ότι η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα από την αρχή της εισβολής της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *