Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ επικύρωσαν τη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας με τη Ρωσία


Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ επικύρωσαν τη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας με τη Ρωσία

Οι Λαϊκές Δημοκρατίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ επικύρωσαν τη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας με τη Ρωσία, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης.


Τη συνθήκη φιλίας και βοήθειας με τη Ρωσία επικύρωσαν η Δημοκρατία του Ντονέτσκ και η Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, επιτρέποντας έτσι κι επίσημα να λάβουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους με την υπογραφή του σχετικού διατάγματος από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, το βράδυ της Δευτέρας. 

Ανακοινώσεις που δημοσιοποιήθηκαν ταυτόχρονα την Τρίτη, γνωστοποιούν ότι το κοινοβούλιο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και το Συμβούλιο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ αποφάσισαν την επικύρωση της «Συνθήκης Φιλίας και Συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία» που ψηφίστηκε ομόφωνα και από τις δύο συνελεύσεις.
Ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι το επόμενο βήμα μετά την επικύρωση της συμφωνίας συνεργασίας με τη Ρωσία θα είναι η δημιουργία διπλωματικών σχέσεων και η συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων.
Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ επικύρωσαν τη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας με τη Ρωσία

Η επόμενη ημέρα της ρωσικής αναγνώρισης των Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ - Όλες οι εξελίξεις


Κατά το χτεσινό διάγγελμά του, ο Πρόεδρος Πούτιν διαμήνυσε πως θεωρεί απαραίτητο να λάβει μια απόφαση που «έπρεπε να είχε ληφθεί εδώ και πολύ καιρό» και να αναγνωρίσω «αμέσως» και τα δύο ως κυρίαρχα κράτη.

Η κίνηση, είπε, έρχεται ως απάντηση στις πολυετείς μάχες στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο ανατολική Ουκρανία και στις προσπάθειες του Κιέβου να «σύρει ξένα κράτη σε σύγκρουση με τη χώρα μας» με τις προσπάθειες να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ επικύρωσαν τη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας με τη Ρωσία

Πανηγυρισμοί, αγκαλιές και πυροτεχνήματα στο Ντονμπάς μετά την αναγνώριση από τη Ρωσία


Όπως τόνισε εξάλλου ο Ρώσος ηγέτης, ο κόσμος δεν μπορεί απλώς να παρατηρεί τη φρίκη και τη γενοκτονία στο Ντονμπάς, καθώς δεν περνά ούτε μια ημέρα χωρίς βομβαρδισμούς και σκοτωμούς αμάχων.
Σημειώνεται ότι αμέσως μετά το διάγγελμα Πούτιν, πανηγυρισμοί ξέσπασαν και στις δύο περιοχές, με τους κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους ανεμίζοντας τοπικές αλλά και ρωσικές σημαίες.


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *