Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΡΚΟ - Όλες στο συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12:00΄ στο Σύνταγμα


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΡΚΟ
Γυναίκες της Λοκρίδας 

Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στις 5 μεγαλύτερες παγκοσμίως, με εκτιμώμενη αξία κοιτασμάτων 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σ’ αυτήν εργάζονται 1300 εργαζό­μενοι από τους οποίους οι περισσότεροι ζουν στην περιοχή μας με τις οικογένειές τους. Οι κυβερνήσεις και ΕΕ αφού επί χρόνια προσπαθούσαν να την απαξιώσουν και να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενούς της, τώρα θέλουν να την παραδώσουν σε ιδιώτες, χωρίς τους εργαζομένους και τα κατακτημένα δικαιώματά τους.

Λογάριασαν όμως χωρίς τη δύναμη του αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, των γυναικών και των παιδιών τους και στην αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της χώρας μας. Εμείς οι γυναίκες της ΛΑΡΚΟ, οι γυναίκες τις Λοκρίδας δυναμικά στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων μας και σας καλούμε όλες μαζί τον αγώνα έτσι ώστε:

1.Να μην σταματήσει η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας.

2. Να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη της, η βιωσιμότητα της, ο εκσυγχρονισμός και η παραπέρα καθετοποίηση της παραγωγής σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες και ειδικευμένες προτάσεις των εργαζομένων. Σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες που δίνουν τα αποθέματα νικελίου και κοβαλτίου που έχει η χωρά μας και καλύπτουν το 90% του συνόλου της ΕΕ, αλλά και η τεχνογνωσία του εργατοτεχνικού και επιστημονικού προσωπικού στην πυρομεταλλουργική αξιοποίηση, στα επιτυχημένα πειράματα παραγωγικής εμβέλειας, καθαρού νικελίου, κοβαλτίου και ανοξείδωτου χάλυβα, καθώς και την αξιοποίηση των υποπροϊόντων της.

3. Να μην απολυθεί και ξεσπιτωθεί κανένας μας, να παραμείνουμε όλοι στα πόστα μας και στα σπίτια μας.

4. Να καταβληθεί στο 100% ο δεδουλευμένος μόχθος των εργαζομένων συμφώνα με αυτά που απορρέουν μέσα από τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν οι Κυβερνήσεις απέναντι τους.

Εμείς οι εργάτριες, οι γυναίκες των εργατών που παράγουν τα πάντα, αγαπάμε τη δουλειά μας και θέλουμε την ανάπτυξή της, απαιτούμε να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Όλες μαζί οι γυναίκες της Λοκρίδας συμμετάσχουμε μαζικά, και εκφραζούμε την αλληλεγγύη μας, συντονίζουμε το αγωνιστικό μας βηματισμό απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Ούτε βήμα πίσω. Θα κερδίσουμε!

Όλες στο συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη,

στις 12:00΄ στο Σύνταγμα
  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *