Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ

𝝤𝝬𝝞 𝝖𝝠𝝠𝝜 𝝖𝝩𝝤𝝡𝝞𝝟𝝜 𝝚𝝪𝝝𝝪𝝢𝝜

𝝢𝝖 𝝥𝝖ΡΘ𝝤𝝪𝝢 𝝩𝝮Ρ𝝖 𝝡𝝚𝝩Ρ𝝖 𝝘𝝞𝝖 𝝩𝝜𝝢 𝝚𝝥𝝞𝝗𝝞𝝮𝝨𝝜 𝝟𝝖𝝞 𝝩𝝜𝝢 𝝪𝝘𝝚𝝞𝝖 𝝩𝝤𝝪 𝝟𝝠𝝖𝝙𝝤𝝪 𝝡𝝖𝝨

Τη Δευτέρα 10/1,

Συμμετέχουμε στα Πανελλαδικά Πανκαλλιτεχνικά Συλλαλητήρια

Στη Χαλκίδα συγκεντρωνόμαστε στις 11:30 στον πεζόδρομο πίσω από τον Άγιο Νικόλα & φέρνουμε μαζί τις άδειες θήκες των μουσικών οργάνων μας.

Τα οριζόντια μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση καθιστούν αδύνατη την εργασία του μουσικού - για μια ακόμη φορά καθώς απαγορεύει ξανά τη μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση.. 

Η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας αυξάνει τους νεκρούς στη χώρα μας και αφήνει χιλιάδες καλλιτέχνες άνεργους χωρίς μέτρα στήριξης από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα επιδοτεί τους επιχειρηματίες παραγωγούς και εργοδότες - γενναιόδωρα τους μεγάλους, με ψίχουλα τους μικρούς. Το μόνο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση είναι η ατομική ευθύνη. 

Μειώνει τις δαπάνες του προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία, αγνοώντας τις έρευνες των επιστημόνων, που λένε ότι θα είχαμε κατά 40% λιγότερους νεκρούς με ένα επαρκέστερο δημόσιο
σύστημα υγείας. Πολλές παραστάσεις, παραγωγές, συναυλίες ακυρώνονται η αναβάλλονται με τραγικές συνέπειες για τους μουσικούς. Ενώ οι γιορτές είναι παραδοσιακά περίοδος εντατικής εργασίας για τον κλάδο μας, σήμερα μένουμε χωρίς εισόδημα. 

Διακινδυνεύσαμε την υγεία μας δουλεύοντας σε χώρους με συνωστισμό που συχνά δεν τηρούσαν τα μέτρα, δεχτήκαμε πιέσεις να εργαστούμε ακόμα και με covid ενώ ακόμη και κρούσματα αποκρύφτηκαν για να μην πέσει η παραγωγή. Τώρα απαγορεύτηκε η μουσική , είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή ,χωρίς καμιά αποζημίωση.


𝝙𝝚𝝢 𝝝𝝖 𝝖𝝢𝝚𝝬𝝝𝝤𝝪𝝡𝝚 𝝖𝝠𝝠𝝤 𝝖𝝪𝝩𝝜𝝢 𝝩𝝜𝝢 𝝟𝝖𝝩𝝖𝝨𝝩𝝖𝝨𝝜

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Δωρεάν rapid test σε όλους τους εργασιακούς-συναυλιακούς χώρους με ευθύνη της κυβέρνησης. Δωρεάν χορήγηση σε όλους των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας. Η επιδημιολογική επιτήρηση δεν είναι αποκλειστικά ατομική μας ευθύνη, ούτε μπορεί το κόστος της να βαρύνει τους εργαζόμενους. Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, άμεση επίταξη των Ιδιωτικών Νοσοκομείων.

· Να δοθεί επιτέλους η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και για όσο ουσιαστικά συνεχίζεται ο περιορισμός της εργασίας μας.

· Να σταματήσει ο απαράδεκτος αποκλεισμός όσων συναδέλφων εγγράφηκαν στο μητρώο καλλιτεχνών εκπρόθεσμα.

· Να δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων του 2020 και 2021 καθώς και το δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας του 2021 που δικαιούμαστε από τα ένσημα των επιδοτήσεων.

· Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του ΕΡΓΑΝΗ για να μπορούμε να πάρουμε επιδότηση ανεργίας μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου και να διορθωθούν τα λάθη σε ΚΑΔ και ένσημα σε σχέση με το εποχικό επίδομα.

· Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι συνάδελφοι που δουλεύουν με μπλοκάκι και οι μικροί επαγγελματίες με εισοδηματικά κριτήρια.

· Να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής παράστασης.

· Να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω νόσησης από covid-19.


𝝨𝝩𝝤 𝝙Ρ𝝤𝝡𝝤 𝝡𝝚𝝘𝝖𝝠𝝮𝝢𝝚𝝞 𝝜 𝝫𝝮𝝢𝝜 𝝡𝝖𝝨

Ξέρουμε πως μέσα από τους αγώνες μας έχουμε κατακτήσεις.
Συνεχίσουμε μαζικά με μεγαλύτερη δύναμη, επιμονή και συσπείρωση!!

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Εύβοιας
  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *