Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Επιστολή αναγνώστη!


Επιστολή αναγνώστη!
Λάβαμε από αναγνώστη στο E- mail μας την παρακάτω επιστολή και την οποια δημοσιεύουμε.

Η Επιστολή

Πως αντιμετωπίζει η κεντρική διοίκηση του Δήμου Στυλίδας προτεινόμενες λύσεις προβλημάτων από τις τοπικές περιφερειακές κοινότητες


Στις 18/6/2020 με το πρακτικό 3/2020 το τοπικό συμβούλιο κοινότητας Ραχών πήρε την κάτωθι απόφαση:

ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

"Για την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από το πεζοδρόμιο της κεντρικής οδού στην είσοδο του χωριού Παραλίας έναντι του Σούπερ Μάρκετ διότι δημιουργείτε τεράστιο πρόβλημα τόσο στη διέλευση των πεζών όσο και στη ρύπανση του χώρου (πεζοδρόμιο και οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από τους κάδους) και την τοποθέτηση αυτών στο χώρο έξωθεν του Parking (λαϊκής αγοράς) εκτός αυτών που ζητηθούν από τον κ. Μαντέ για τις ανάγκες του Σούπερ Μάρκετ με την προϋπόθεση αυτοί να τοποθετηθούν στο χώρο του Σούπερ Μάρκετ".

Τόσο απλά για ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί άμεσα και χωρίς κανένα κόστος (ή έχει κόστος και δεν το γνωρίζει το τοπικό συμβούλιο παρά μόνο της κεντρικής διοίκησης)

Να ζητούσαν οι τοπικοί παράγοντες π.χ.

1) Να λυθεί το πρόβλημα του λιμανιού ώστε να φαίνεται στους θαλάσσιους χάρτες και να προσελκύσει νέο τουρισμό στην περιοχή.
2) Να γίνει αναδασμός γιατί ο κλήρος έχει κατακερματιστεί. Υπάρχουν κλήροι 500 δένδρων σε 15 και 20 μεριές, με επακόλουθο πολλοί από αυτούς να έχουν εγκαταλειφθεί.
3) Να γίνει φράγμα στον Βελλά ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειψυδρίας που επέρχεται λόγω της κλιματικής αλλαγής που ζούμε.
4) Να γίνει σωστή επεξεργασία των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων με σωστή διαλογή στην πηγή με κάδους ειδικούς που θα διαχωρίζονται τα απορρίμματα κατά κατηγορία.

Για όλα τα παραπάνω να δεχτούμε και να πούμε πραγματικά,χρειάζεται χρόνος για να γίνουν μελέτες και να βρεθούν οι τρόποι χρηματοδότησής τους.

Για τη μεταφορά όμως των κάδων χρειάζεται 1,5 χρόνος για αποφασιστεί η μεταφορά τους;
Μήπως με βάσει την απάντηση του υπεύθυνου Αντιδημάρχου ο οποίος όταν ρωτήθηκε τον Αύγουστο είπε να περάσει η φουλ σεζόν, τα αφήνουν γιατί έρχονται και χρονιάρες μέρες. Μήπως τα θεωρούν αξιοθέατο της περιοχής, και όχι επικίνδυνα όπως τα χαρακτηρίζει το τοπικό συμβούλιο?
Να τα στολίσουμε τότε με λαμπιόνια να τα αναδείξουμε.


ΔΗΜΟΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Παραλία Ραχών  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *