Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Απάντηση του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας για το θέμα της καθαριότητας του Λιμανιού, στον Αντιδήμαρχο Ψάρρη Δημήτριο


Απάντηση του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας για το θέμα της καθαριότητας του Λιμανιού, στον Αντιδήμαρχο Ψάρρη Δημήτριο

Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας

Στυλίδα, 4 Οκτωβρίου 2021


Σε σχέση με το Λιμένα της Στυλίδας, θα θέλαμε να ενημερώνουμε τους δημότες, τους κατοίκους, τους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και τους χρήστες του Λιμένα, πως:

1. Ως προς την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και Δήμου Στυλίδας, η οποία δεν έχει υπογραφεί: Υπήρξε σχετική επικοινωνία του Λιμενικού Ταμείου με τη Δήμαρχο Στυλίδας, και ακολούθως ο Δήμος ζήτησε εγγράφως 38.000 ευρώ (!) ετησίως, προκειμένου να αδειάζει 14 κάδους, τη στιγμή που με άλλους Δήμους που υπογράψαμε Προγραμματικές Συμβάσεις, αιτήθηκαν πολύ λιγότερα χρήματα, για πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις. Όπως γίνεται κατανοητό, τέτοια Σύμβαση δεν θα μπορούσε ποτέ να υπογραφεί από Φορέα ή Αρχή που σέβεται τα χρήματα των συμπολιτών μας..

2. Ως προς την εικόνα καθαριότητας του Λιμένα: Ο Λιμένας καθαρίζεται τακτικά από συνεργείο καθαριότητας. Από το 2013 δε, με σχετικό ΦΕΚ, προβλέπεται ρητά η λειτουργία καρνάγιου στον Λιμένα. Η αλήθεια είναι πως στο συγκεκριμένο σημείο που λειτουργεί, ενίοτε δημιουργούνται, από τους χρήστες, ζητήματα καθαριότητας. 

Τα ζητήματα αυτά όμως αντιμετωπίζονται, όπως συνηθίζεται σε ολόκληρη την Επικράτεια: ειδοποιείται αρμοδίως το Λιμενικό Ταμείο, ενημερώνει εκτάκτως το συνεργείο καθαρισμού να ενεργήσει, ενώ ενημερώνεται και το Λιμεναρχείο για τυχόν επιβολή προστίμων σε χρήστες - παραβάτες. Στη Στυλίδα όμως, η Δημοτική Αρχή προτιμά την τακτική της έκδοσης δελτίων τύπου, για τους λόγους που μόνο η ίδια γνωρίζει.

Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας παραμένει προσηλωμένο στο στόχο του, στην ενεργή συμμετοχή του στην ανάπτυξη των λιμένων της περιοχής αρμοδιότητάς του, συμπεριλαμβανομένου του Λιμένα Στυλίδας, για το οποίο εξάλλου σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τις ουσιώδεις παρεμβάσεις που πραγματοποιούμε, πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Για το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας

Ο Πρόεδρος
Ευάγγελος Γ. Μπλούνας  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *