Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Για να δούμε λοιπόν τι “σώθηκε” στην Εύβοια; Εικόνα από δορυφόρο


Για να δούμε λοιπόν τι “σώθηκε” στην Εύβοια; Εικόνα από δορυφόρο

Για να δούμε λοιπόν τι σώθηκε στην Εύβοια, όπως μας κάλεσε να κάνουμε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου έδωσε. Η εικόνα από το δορυφόρο είναι αποκαρδιωτική! Η Εύβοια καμμένη από το ένα άκρο ως το άλλο…


Η εικόνα δεν δείχνει μόνο τις απέραντες καμένες εκτάσεις…Όλη αυτή η περιοχή “νέκρωσε” και οικονομικά. Άνθρωποι έχασαν όχι μόνο σπίτια και περιουσίες αλλά και τη δουλειά τους, την οποία δεν υπάρχει ελπίδα να ξαναβρούν. Ζούσαν από το δάσος και δεν μπορούν να περιμένουν 20,30 ή 40 χρόνια για να ξαναδουλέψουν.

Μια φωτιά που έκαιγε σχεδόν 10 ημέρες και έσβησε οριστικά όταν ο Θεός έδειξε οίκτο και έριξε σταγόνες βροχής στην καμένη γη…

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Και δεν υπάρχει ίχνος “επιτυχίας” στη “στρατηγική” που επέλεξε η κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται εξηγήσεις γι΄ αυτό. Οι πολίτες είδαν μέσα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες -πως τα έφερε η ζωή για την κυβέρνηση- ότι σ΄ όσα χωριά οι κάτοικοι έμειναν για να τα υπερασπιστούν σώθηκαν. Όσα ακολούθησαν την κυβερνητική τακτική κάηκαν. Η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει με λόγια , δηλώσεις και 20.000 χιλιάδες ευρώ.

Όσο για την απόδοση ευθυνών “που θα αποδοθούν όταν πρέπει”, δεν αναμένουμε και πολλά. Κάποιοι στην πυροσβεστική φαίνεται ότι θα την πληρώσουν . Σε πολιτικό επίπεδο έγινε “αναδιάταξη δυνάμεων” στο “επικοινωνιακό κομμάτι” της κυβέρνησης. Το πολύ πολύ να δούμε κι έναν ανασχηματισμό, όχι για απόδοση ευθυνών, αλλά για να μπουν στην κυβέρνηση και κάποιοι βουλευτές που γκρινιάζουν .
Το σενάριο των εκλογών πάντα υπάρχει και δεν είναι ώρα για δυσαρεστημένους βουλευτές που βλέπουν σε καρέκλες πολιτικούς “σημιτικών απόψεων”.


militaire.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *