Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Επιστήμονες συρρίκνωσαν καρκινικό όγκο με μαγνητικό κράνος


Επιστήμονες συρρίκνωσαν καρκινικό όγκο με μαγνητικό κράνος

Με μία εντελώς καινούργια μέθοδο θεραπείας, επιστήμονες κατάφεραν να συρρικνώσουν επιτυχώς έναν θανατηφόρο καρκινικό όγκο από το κεφάλι ασθενούς, με χρήση ενός μαγνητικού κράνους.


Η είδηση που δημοσιεύτηκε σε ξένα ειδησεογραφικά sites μας έκανε εντύπωση, καθώς όπου ακούμε μαγνητικές «συσκευές υγείας» πιστεύουμε ότι είναι συνολικά σκουπίδια στα οποία δεν πρέπει να σπαταλάτε τα χρήματά σας. Αλλά επιστήμονες από το Χιούστον των ΗΠΑ αντίκρουσαν αυτόν τον γενικό κανόνα, βάζοντας στο κεφάλι ασθενή ένα μαγνητικό κράνος που συρρίκνωσε σημαντικά έναν θανατηφόρο όγκο στον εγκέφαλο του, χωρίς καμία επεμβατική χειρουργική επέμβαση. Όλα από την άνεση του σπιτιού του ασθενούς.

Η εν λόγω μελέτη ξεκίνησε με έναν ασθενή να πάσχει από γλοιοβλάστωμα, τον πιο θανατηφόρο από τους καρκίνους του εγκεφάλου. Ο ασθενής πέρασε ήδη τις τυπικές και ακραίες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της ριζικής αφαίρεσης με χειρουργείο, της χημειοακτινοθεραπείας και της πειραματικής γονιδιακής θεραπείας, και δυστυχώς, καμία από αυτές δεν ήταν επιτυχημένες στη πάθησης του.
 
Μέσω μιας διαδικασίας εγκεκριμένης από τον FDA (τον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων), γνωστής ως θεραπεία για παρηγορητική χρήση, οι ερευνητές επιχείρησαν μια νέα μέθοδο χρησιμοποιώντας ταλαντευόμενα μαγνητικά πεδία. Ο ασθενής φόρεσε ένα κράνος με περιστρεφόμενους μόνιμους μαγνήτες, με τα ταλαντευόμενα μαγνητικά πεδία να δημιουργούνται σε συγκεκριμένα προφίλ συχνότητας και μοτίβα χρονισμού.

Στην αρχή, ο ασθενής φορούσε το κράνος για δύο ώρες υπό επίβλεψη ειδικού, προτού μετακομίσει στο σπίτι του και το φορέσει έως και έξι ώρες με τη βοήθεια της γυναίκας του. Για την ιστορία, δυστυχώς, ο ασθενής πέθανε λόγω άσχετου τραυματισμού, περίπου ένα μήνα μετά την θεραπεία. Αλλά ο θάνατός του επέτρεψε στους επιστήμονες να δουν από κοντά τα αποτελέσματα.
 
Η οικογένεια επέτρεψε απλόχερα στους ερευνητές να κάνουν αυτοψία για να δουν από πρώτο χέρι πόσο καλά λειτούργησε η θεραπεία. Και όπως αποδείχθηκε, ο όγκος συρρικνώθηκε κατά 31%. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το αποτέλεσμα ήρθε χωρίς χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία, οι μελλοντικές εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας είναι κάτι ελπιδοφόρο.

Αλλά όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ιατρικές ανακαλύψεις, χρειάζονται περισσότερες εξετάσεις, μαζί με επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα. Ωστόσο, εάν οι επιστήμονες μπορούν να επαναλάβουν τα αποτελέσματα με επιτυχία, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα και λιγότερο επεμβατική θεραπεία για μερικούς από τους χειρότερους καρκίνους.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *