Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους


Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους της Εύβοιας και των άλλων περιοχών. Δείχνουμε έμπρακτα τη βοήθειά μας - Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, (νερά, τυποποιημένη ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά, ζωοτροφές, κτλ)..

Συγκέντρωση ειδών: κτίριο Εργατικού Κέντρου Λαμίας (Λεωσθένους 9)

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6986203733 – 6982980055 – 6947774077


Οι ευθύνες για τις πυρκαγιές είναι διαχρονικές και φέρουν την υπογραφή όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, αφού όλοι τους αντιμετωπίζουν τη γη ως εμπόρευμα. 

 Γι' αυτό μεγάλες δασικές εκτάσεις μετατρέπονται χρόνο με το χρόνο σε βιομηχανικές περιοχές και αιολικά πάρκα. Είναι μεγάλη υποκρισία οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού που για όλη αυτή την καταστροφή τα «ρίχνει» όλα στην κλιματική αλλαγή, στα «ακραία» καιρικά φαινόμενα και στην «ατομική» ευθύνη. Ήταν άλλο ένα μεγάλο ψέμα οι δηλώσεις της κυβέρνησης στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου που δήλωνε με έπαρση ότι «ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος».

Ποια είναι η πραγματικότητα; Ότι εδώ και 17 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις στα Δασαρχεία. Ότι από τα 17,7 εκατ. που ζητούσαν για αντιπυρική θωράκιση το 2021 τα δασαρχεία, η κυβέρνηση έδωσε μόλις 1,7 εκατ., δηλαδή τους έκοψαν το 90% των απαραίτητων κονδυλίων για πρόληψη και μάλιστα μετά από ένα χειμώνα με μεγάλες πλημμύρες! 

Αντίστοιχα μεγάλες είναι οι ελλείψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όμως την ίδια στιγμή είναι απλόχεροι με τους επιχειρηματικούς ομίλους που ετοιμάζουν πακέτο 4 δις που έλαβε η χώρα από το ταμείο ανάκαμψης για επενδύσεις. 

Στις προτεραιότητες όλων των κυβερνήσεων είναι πως θα μοιραστούν τα πακέτα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την «πράσινη ανάπτυξη» και όχι για την προστασία των λαϊκών οικογενειών.
Δεν είναι ούτε μοιραίο ούτε αναπόφευκτο να καιγόμαστε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και να πνιγόμαστε με τις πρώτες βροχές.

Η οργή να γίνει οργανωμένη αντεπίθεση.

Απέναντι στο έγκλημα δεν θα μείνουμε απαθείς! Ο λαός πρέπει να απαντήσει, ο λαός θα σώσει το λαό

Το Δ.Σ.

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *