Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Εστίαση: Ποιος χώρος θα θεωρείται κλειστός και «μόνο για εμβολιασμένους» και ποιος υπαίθριος στα καταστήματα


Εστίαση: Ποιος χώρος θα θεωρείται κλειστός και «μόνο για εμβολιασμένους» και ποιος υπαίθριος στα καταστήματα

Ένα ερώτημα προκύπτει έπειτα από την ανακοίνωση του ανοίγματος των εσωτερικών χώρων καταστημάτων μονάχα εμβολιασμένων.


Από την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγουν οι κλειστοί χώροι των καταστημάτων, οι οποίοι μέχρι και τις 31 Αυγούστου θα διατίθενται μόνο για εμβολιασμένους. Ποιος όμως είναι ανοιχτός (υπαίθριος) και ποιος κλειστός χώρος σε ένα κατάστημα; Τι θα συμβεί με τους χώρους που οριοθετούνται από πέργκολες, τζαμαρίες ή βρίσκονται σε στοά;

Η ειδοποιός διαφορά σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έχουν δοθεί είναι η στέγη. Εσωτερικός χώρος λοιπόν, ο οποίος μέχρι τις 31 Αυγούστου θα μπορεί να φιλοξενεί αποκλειστικά εμβολιασμένους ή επιβεβαιωμένα νοσήσαντες, ορίζεται ο χώρος που είναι στεγασμένος.

Όπως έχει γίνει επίσης γνωστό από τις διευκρινίσεις, οι ανεμβολίαστοι που θα βρίσκονται σε υπαίθριους χώρους των καταστημάτων θα μπορούν να μπουν στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος μονάχα προσωρινά για να πάνε π.χ τουαλέτα, πάντα με τη χρήση μάσκας.

Εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, θα χρειάζεται οι πελάτες να φέρουν και την ταυτότητά τους για την ταυτοπροσωπία, ενώ οι περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στη σχετική ΚΥΑ.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *