Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Γερμανία: Ο αντικομμουνισμός «χτύπησε κόκκινο» – Απαγορεύθηκε η πολιτική δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος


Γερμανία: Ο αντικομμουνισμός «χτύπησε κόκκινο» – Απαγορεύθηκε η πολιτική δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος
Την τακτική μιας σειράς κυβερνήσεων χωρών-μελών της Ε.Ε που, είτε βάζουν εμπόδια, είτε απαγορεύουν, την δραστηριότητα Κομμουνιστικών Κομμάτων, ακολουθεί ως φαίνεται και η Γερμανία.

Σε μια απαράδεκτη απόφαση, που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Εφορευτικής Επιτροπής της Γερμανίας ενόψει των επικείμενων εκλογών στη χώρα το Σεπτέμβρη, στο Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα (DKP) απαγορεύεται η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές ενώ του αφαιρείται κι η ιδιότητα του πολιτικού κόμματος.
Ως πρόφαση για την ενέργεια αυτή αναφέρεται η δήθεν καθυστερημένη υποβολής εγγράφων.

Το γεγονός καταδικάζει το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη απόρριψη από τις γερμανικές αρχές της αίτησης του Γερμανικού ΚΚ να συμμετέχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές καθώς και της αφαίρεσης της ιδιότητάς του ως πολιτικού κόμματος. Η επιχείρηση αυτή απαγόρευσης του ΓΚΚ πίσω από την επίκληση γραφειοκρατικών προσχημάτων αποκαλύπτει τον σχεδιασμό του Γερμανικού αστικού κράτους να βάλει εμπόδια στην δράση των κομμουνιστών και στην εργατική λαϊκή πάλη την περίοδο που κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση και επιταχύνονται τα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Τα αντικομμουνιστικά μέτρα κι απαγορεύσεις επιστρατεύτηκαν στη Γερμανία και στο παρελθόν και συνάντησαν σφοδρές αντιδράσεις. Οι Γερμανοί κομμουνιστές δεν είναι μόνοι τους, η στήριξη του αγώνα τους θα γίνει υπόθεση του εργατικού κινήματος, των κομμουνιστών σε όλες τις χώρες.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους σφους του Γερμανικού ΚΚ και απαιτεί την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αντικομμουνιστικής απόφασης έτσι ώστε το ΓΚΚ να αναπτύσσει ανεμπόδιστα ως πολιτικό κόμμα τη δράση του και να συμμετάσχει στις εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *