Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

ΣΤΥΛΙΔΑ: Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ 3ου ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ


ΣΤΥΛΙΔΑ: Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ 3ου ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ
Η ιστορία του ηρώου που σήμερα βρίσκεται στο ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ είναι γνωστή στους Στυλιδιώτες, ιδιαίτερα σε εμάς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που όταν οι απόγονοι του Αθαν. Μπαρούτη προσπαθούσαν να αναγνωριστεί το έργο του, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ήταν η μόνη παράταξη που κινητοποιήθηκε και το πρόβαλε, ώσπου να γίνει θέση της τότε δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι λόγοι της συσχέτισης της ιστορίας του εν λόγω ηρώου με τα σημερινά τεκταινόμενα, είναι άλλοι και στοχεύουν να αποπροσανατολίσουν και να κρύψουν τις πραγματικές προθέσεις και μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του Δήμου, για να υλοποιήσουν τις αντιδραστικές επιδιώξεις κύκλων που νοσταλγούν άλλες εποχές, καταδικασμένες ηθικά και δικαστικά στην συνείδηση του δημοκρατικού λαού μας.

Το μνημείο-προτομή του Ν. Κασομούλη δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία έγκριτων -ευυπόληπτων συμπολιτών μας και της τότε Δημοτικής Αρχής, σε συνεργασία με αντίστοιχους της γενέτειρας του Ν.Κασομούλη αφού στην Στυλίδα μετά την απελευθέρωση και ίδρυση του ελεύθερου ελληνικού κράτους, έζησε, έγραψε, πέθανε και ετάφη στο νεκροταφείο Στυλίδας, όπου μέχρι σήμερα ο τάφος του, και διασώζετο μέχρι τα τελευταία χρόνια το σπίτι του (Ελ. Βενιζέλου και Αγ. Δημητρίου γωνία) που αντί να διατηρηθεί ως μνημείο κατεδαφίστηκε -εν μία νυχτί- για να γίνει σύγχρονη οικοδομή.

Καθιερώθηκε δε από τότε οι τιμές κατά την 25η Μαρτίου για το 1821 να αποδίδονται στο μνημείο του Κασομούλη.
Την 10ετία του 90 με νόμο της τότε κυβέρνησης αναγνωρίστηκε η ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση.


Με βάση αυτό τον νόμο κατασκευάστηκαν σε όλους τους Δήμους μνημεία - της ΠΕΑΕΑ με ευθύνη της, την κατασκευή και το περιεχόμενο τους, στους δε Δήμους ανατέθηκε η ευθύνη της φύλαξης και της συντήρησης τους, καθιερώθηκε δε στο εξής, κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 οι τιμές να αποδίδονται στα μνημεία της αντίστασης ΠΕΑΕΑ.

Αυτό με θρησκευτική ευλάβεια, τηρείται σε όλη την χώρα.

Από το 2011 περίπου, με την ενίσχυση του φασισμού στην χώρα, εμφανίστηκαν εχθρικές επιθέσεις στο μνημείο της ΠΕΑΕΑ.

- Έγινε βανδαλιστική επίθεση με καταστροφή μέρους των ανάγλυφων του μνημείου και την αναγραφή στο δάπεδο με μαύρο σπρέι του αποτυπώματος της Χ.Α.

- Γνωστός παράγοντας της πόλης ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων, άρχισε να βάζει ζητήματα γιατί ο δήμος καταθέτει στεφάνια την 28η Οκτωβρίου στο μνημείο της ΠΕΑΕΑ καθώς και ζητήματα για το περιεχόμενο του μνημείου.

Και επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ευαδώθηκαν οι επιδιώξεις του, και του δηλώθηκε ξεκάθαρα να σταματήσει να ενοχλεί.

Ο εν λόγω δημότης άρχισε να ενοχλεί τον Δήμο, αφού πρώτα απευθύνθηκε στην κυβέρνηση, και του έδειξαν την πόρτα εξόδου.

- Με την ανάληψη καθηκόντων της παρούσης Δημοτικής Αρχής επανήλθε δριμύτερος, κινείται “σαν στο σπίτι του”, βρήκε “κατανόηση” στα πιστεύω του και “πρόσφορο έδαφος” να προωθήσει τις επιδιώξεις του, διαδραματίζει μάλιστα καθοδηγητικό ρόλο στο όλο εγχείρημα.

Αφήστε λοιπόν στην άκρη την ιστορική αναδρομή των μνημείων και πείτε τη αλήθεια στον λαό:

Επιχειρείται να ξαναγράψετε την ιστορία στην Στυλίδα με ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ.

Συνδέετε έτσι την δράση σας στον Δήμο με πισωγυρίσματα και αναμόχλευση παθών, για να καλύψετε την πλήρη ανεπάρκεια σας να ανταποκριθείτε στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και της περιοχής. 

Εμείς σας καλούμε να σταματήσετε άμεσα τις ακραίες μεθοδεύσεις, δεν πείθει η παραίτηση ακροδεξιού στελέχους σας με τον φοίνικα της χούντας στο στήθος την 21η Απριλίου, όταν με τις πράξεις σας περπατάτε στον ίδιο δρόμο.

Κανένα μνημείο δεν αποτελεί συγκεκριμένα "το Ηρώο της πόλης".

ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ, όλα τα μνημεία κατασκευάζονται για συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα.

Άλλο θέμα το "σε ποια και πότε θα αποδίδονται τιμές" για επετείους και αυτό έχει προσδιοριστεί 10ετίες τώρα, για όλη την χώρα, με αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, αφορούν και τηρούνται σε όλους τους Δήμους και άλλο η συντήρηση των μνημείων της κάθε πόλης, που είναι χρέος της κάθε δημοτικής αρχής.

Ξέρουμε ότι μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η Δημοτική Αρχή φέρνει αυτή την περίοδο αυτή την πρόταση, την στιγμή που όλο και περισσότερα φαινόμενα αντικομουνισμού και ξαναγραψίματος της ιστορίας έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια.

Όμως υπάρχει πείρα πως ο ίδιος ο λαός δεν αφήνει αυτές τις προκλήσεις αναπάντητες, ξανασκεφτείτε λοιπόν την πρότασή σας γιατί και εδώ θα δεχτείτε την ίδια απάντηση από τους δημότες του Δήμου και τους απογόνους των αγωνιστών.

Κατεβάστε τα χέρια από το μνημείο της αντίστασης, συνεχίστε την απόδοση τιμών 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου όπως έχουν καθιερωθεί πάνω από 3 10ετίες τώρα και κανείς δεν σας εμποδίζει να συντηρείτε και φυλάσσεται όλα τα μνημεία του Δήμου.

Εμείς ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ την οποία σας καλούμε να ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

2 σχόλια:

  1. Σε ότι με αφορά ως μέλος της επιτροπής για την προσθήκη αναγραφή των ονομάτων στο Μνημείο Ηρώων που υπάρχει στην Στυλίδα και ειναι Έργο του παππού μου Αθανασίου Εμμ Μπαρούτη. Κατά το έτος 1919. Θέλω να διατυπώσω ότι η επιτροπή, δεν είχε θέμα σε ποιο Μνημείο θα εορτάζονται οι Εθνικές Εορτές, αλλά μόνον την προσθήκη αναγραφής μερικών επί πλέον ονομάτων.. Η επιλογή Μνημείου για εκδηλώσεις Εθνικών Εορτών ειναι Επιλογή της Δημοτικής Αρχής .. Προσωπικά επειδή βλέπω διαφωνίες - αντιδράσεις, πολιτικής Σκοπιμότητας Θα συνιστούσα να μοιράσετε τις εκδηλώσεις και στα δυο Μνημεία
    Αθαν Ν Μπαρούτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην επιτροπή μπορούσε να λάβει μέρος όποιος δήλωνε ενδιαφέρων στον Δήμο .Ύστερα από σχετική ανάρτηση που έκανε ... Και θα έπρεπε να έχουν πράξει περισσότεροι ενδιαφερόμενοι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *