Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στην Λαμία


Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στην Λαμία

Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στην Λαμία


Από το πρωί μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας και του Συνδικάτου Οικοδόμου βρέθηκαν στα έργα της Ε65 στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στα Στύρφακα όπου και έγινε περιφρούρηση της απεργίας, με καθολική συμμετοχή των εργαζόμενών στην απεργία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μαζικότητα η απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στην Λαμία που διοργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας μαζί με τα σωματεία μέλη του. Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν εμποροϋπάλληλοι, οικοδόμοι, βιομηχανικοί εργάτες από εργοστάσια της περιοχής που αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία, απέργησαν και έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση, καταδικάζοντας το νομοσχέδιο έκτρωμα.
Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στην Λαμία
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Στυλίδας, Πελασγίας, Ανθήλης, Δομοκού, Μακρακώμης, Ελάτειας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και οι συνταξιουχικες οργανώσεις με τα σωματεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημοσίου και η Ομάδα Γυναικών Λαμίας.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιάννης Μαρούλης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Ιακωβίδης Φοίβος, μέλος της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας.
Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να αποσυρθεί το νομοθετικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι διεκδικώντας σύγχρονα δικαιώματα για την ζωή τους. Δήλωσαν επίσης πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους σε συντονισμό με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία για να μην ψηφιστεί στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στην Λαμία
Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνεχώς συνθήματα. Στο τέλος της πορείας αναχώρησε λεωφορείο το οποίο και μετέφερε εργαζόμενους από την Λαμία στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα οπού πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου, για να δηλωθεί η συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να ενωθούν οι φωνές ‘όλων ενάντια στην ψήφιση του αντεργατικού τερατουργήματος.
  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *