Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ
ΣΤΥΛΙΔΑ 20/05/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την συνέχεια των συζητήσεων για τον τρόπο είσπραξης των χρεωστούμενων λογαριασμών ύδρευσης παρελθόντων ετών ,οφείλουμε να τονίσουμε για ακόμα μια φορά τις θέσεις μας πάνω στο θέμα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Στυλίδας έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή χειρίζεται το ζήτημα των οφειλόμενων λογαριασμών ύδρευσης προηγούμενων ετών.

Για τις οφειλές αυτές δεν έχουν καμιά ευθύνη οι δημότες του Δήμου μας αλλά την κύρια και αποκλειστική ευθύνη φέρει η προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία με το επιχείρημα ότι δεν έχει προσωπικό να καταγράψει τις ενδείξεις από τα υδρόμετρα δεν έστελνε τακτικά κάθε τρίμηνο τους λογαριασμούς ύδρευσης, στοχεύοντας βέβαια στο χτίσιμο του φιλολαϊκού της προφίλ για την διεκδίκηση της έδρας της περιφέρειας.

Σχετικά με την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 16/04/2021 όπου συζητήθηκε το θέμα των ανεξόφλητων λογαριασμών ύδρευσης, λόγω κάποιου ανυπέρβλητου κωλύματος της δημοτικής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης η παράταξη μας δεν συμμετείχε.
Έτσι η ομοφωνία που επικαλούνται στις αποφάσεις επί των θεμάτων αφορούσε επί όλων των παρόντων μελών και των παρατάξεων πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ότι ο αέρας που αναπνέουμε και το νεράκι που πίνουμε είναι φυσικά αγαθά και πρέπει να παρέχονται δωρεάν και όχι ανταποδοτικά.

Ο λαός πληρώνει μέσω των φόρων στην κεντρική εξουσία για χρόνια υπέρογκα ποσά για να έχει την δυνατότητα να καλύπτει αυτές τις ανάγκες του, την ύδρευση την συντήρηση δικτύων κ,τ.λ.
Η θέση μας είναι να καλυφτούν τα έξοδα από κονδύλια της κεντρικής εξουσίας, κυρίως από τους μη καταβληθέντες πόρους από την κεντρική εξουσία στους δήμους, της τάξης ΔΙΣ ΕΥΡΩ με την σύμφωνη γνώμη και ψήφων των στελεχών της ΚΕΔΕ της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού, στις ανταποδοτικότητες και όλα τα συναφή.

Δεν συμφωνούμε λοιπόν με την είσπραξη των συγκεκριμένων λογαριασμών.


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΚΑΡΚΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *