Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Νεράϊδας Φθιώτιδας


Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Νεράϊδας Φθιώτιδας
Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Νεράϊδας Φθιώτιδας


Αναζητούμε παλιές φωτογραφίες της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Νεράιδας, για να χρησιμοποιηθούν στη μελέτη αναστήλωσης του Ιερού Ναού και του περιβάλλοντος χώρου, όπως ακριβώς ήταν στα παλιά χρόνια. Το σύνολο του ναού και του αύλειου χώρου είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Όποιος συμπολίτης μας διαθέτει κάποια φωτογραφία από την Ιερά Μονή ή από τον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού, θα βοηθούσε σημαντικά στις μελέτες αναστήλωσης των μηχανικών και των συντηρητών.
 
Μπορείτε να μας αποστείλετε τις φωτογραφίες σας με μήνυμα στη σελίδα Facebook του Συλλόγου (https://www.facebook.com/politistikosneraida/) και στα e-mails: kkarapets@gmail.com, xmpakalos@gmail.com.
 
Εναλλακτικά, παρακαλούμε επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 6976141968 και 6977661133.
Το καθολικό της Ι. Μονής χτίστηκε το 1756 και με εξωτερικές διαστάσεις 14×11μ. αποτελεί το μεγαλύτερο μεταβυζαντινό καθολικό στη Φθιώτιδα. Είναι σπάνιος τύπος τρίκλιτης, πολύτρουλλης βασιλικής και κατάγραφο από αξιόλογες αγιογραφίες.


Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεισφορά σας!


Ο Ηγούμενος της Ι.Μονής                                                     Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Αρχιμανδρίτης π. Αγαθόνικος  Βενετσάνος                           Χ.Μπακαλός  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *