Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
     
Λαμία, 15 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ

Επειδή η Κοινωφελής οφείλει να λειτουργεί υπό την εποπτεία του Δήμου και άρα του Δημοτικού Συμβουλίου, που άλλωστε την δημιούργησε και την χρηματοδοτεί…..

Επειδή είναι πολλές φορές διατυπωμένη και γνωστή, η δέσμευση του κ. Δημάρχου για την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για όλα τα ζητήματα του Δήμου και για την Κοινωφελή…..

Επειδή οι συνεδριάσεις της Κοινωφελούς είναι δημόσιες και ανοιχτές και επειδή τα έγγραφα της δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν απόρρητα. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να μην είναι στην διάθεση όλων των Δημοτικών Συμβούλων, που συνθέτουν το ανώτερο αποφασιστικό και ελεγκτικό όργανο για όλες τις δραστηριότητες του Δήμου……

Επειδή η διαφάνεια και η δημοσιότητα αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα της κοινωνίας…….

Θεωρούμε πως η πρόσκληση, που εκδόθηκε, για συνεδρίαση του τελευταίου Δ.Σ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ήταν προκλητική και πολιτικά απαράδεκτη, αφού δεν κοινοποιήθηκε στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν μετέχουν στην σύνθεση του. Φυσικά δεν δόθηκαν ούτε και οι εισηγήσεις.

Κατά την εκτίμηση μας, το γεγονός αυτό, εφόσον επαναλαμβάνεται, είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δημιουργεί πολιτικό ζήτημα.

Με Ανοιχτή δημόσια δήλωση :

· Απευθυνόμαστε στον κ. Δήμαρχο και του ζητούμε να μας εξηγήσει ολοκληρωμένα το γεγονός.
· Απευθυνόμαστε στον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και του ζητάμε να φέρει το θέμα στην επικείμενη συνεδρίαση του.

Του ζητούμε, επίσης, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να ικανοποιήσει το από 20/9/2015 αίτημα και όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας για την παροχή στοιχείων από την λειτουργία της Κοινωφελούς ( πόρισμα ορκωτών λογιστών 2014, έκθεση εσωτερικού ελέγχου, ονομαστική κατάσταση όσων έλαβαν ή δικαιούνται χρήματα από την Κοινωφελή και φυσικά την αναγκαία αιτιολόγηση ).

Σημειώνουμε, πως, σε κάθε περίπτωση θα αξιοποιήσουμε όλα τα περιθώρια, που μας δίνουν οι νόμοι, για να συμβάλλουμε στην διασφάλιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΑΓΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2015/10/blog-post_40.html#ixzz3oiBTZ1LB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *