Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η νέα περίοδος του Δήμου

Αγαπητέ Γιώργο,

 
δεν έχω την τιμή να σε ξέρω από κοντά. Το έργο σου, τουλάχιστον στη διάρκεια των εκλογών, ήταν θετικό. Βοήθησες να αναπτυχθεί, με τις όποιες ελλείψεις, διάλογος, που κατά τη γνώμη μου, προβλημάτισε όλους αυτούς που σε διαβάζουν.
Βεβαίως θα μπορούσε να έχει οργανωθεί καλύτερα και να αρχίσει πολύ νωρίτερα, για να δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχτούν περισσότερα θέματα, να αποκαλυφθεί το πραγματικό έργο όλων των Δημάρχων ( Πελασγίας, Ράχεων, Στυλίδας ) του Νέου Δήμου, να δοθούν από τους Δημάρχους απαντήσεις σε ερωτήματα που θα προέκυπταν κατά τη συζήτηση.

Δεν πειράζει, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Θεωρώ σκόπιμο, αν το θέλεις και συ, να ανοίξουμε ένα διάλογο με θέμα : « Ο Νέος ΔΗΜΟΣ σε συνθήκες Καλλικράτη » σε σχέση με το νομικό πλαίσιο λειτουργίας, τους πόρους, τι θα γίνει με τους εργαζόμενους ( γνώμη μου είναι να μη χάσει κανένας τη δουλειά του ), τις δημοτικές επιχειρήσεις, την προσαρμογή όλων των έργων που έχουν προγραμματιστεί, από τους τρεις Δήμους, στις συνθήκες του νέου Δήμου, την αντιμετώπιση των προβλημάτων περιβάλλοντος, τα έσοδα και από πού αυτά θα προέλθουν κ.λπ.
Ανοίγω αυτή την κουβέντα γιατί, απ΄ ό,τι διαβάζω στις διάφορες ανακοινώσεις που γίνονται, αντιλαμβάνομαι πως δεν έχουν γίνει κατανοητά τα προβλήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουν οι νέοι Δημοτικοί άρχοντες από την 1η - 1ου - 2011.

Ο νέος Δήμος δεν είναι ο ΜΙΚΡΟΣ Δήμος της Στυλίδας, αλλά ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ και την 1η 1ου θα κληθούν να έχουν στα ταμεία του Δήμου τους μισθούς των εργαζομένων, το πετρέλαιο για τη θέρμανση στα σχολεία, τη λειτουργία του κέντρου Υγείας, τη σίτιση των νηπιαγωγείων, την κίνηση των παντός είδους μηχανημάτων που διέθεταν οι τρεις Δήμοι κ.λπ κλπ...
Στις συνθήκες του Καλλικράτη, οι προϋπολογισμοί του Δήμου θα είναι ισοσκελισμένοι, οι απόφάσεις όλες θα αναρτώνται υποχρεωτικά στο διαδίκτυο και ο δανεισμός θα γίνεται μέσα από συγκεκριμένο κρατικό φορέα, το φορέα με την ονομασία « ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ » ( ΟΔΔΗΧ ) κ.λπ.
Αν γίνει αποδεκτό να φτιάξουμε αυτό το πλαίσιο διαλόγου, ίσως κατορθώσουμε να βοηθήσουμε με τρόπο γόνιμο και δημιουργικό στην από εδώ και πέρα λειτουργία του Δήμου μας. Στόχος δεν είναι η αντιπαράθεση και η προσωπική προβολή, αλλά η σύνθεση που θα αποβλέπει στην πρόοδο του Δήμου.
Εμείς προτάσεις θα κάνουμε και αυτοί που εκλέχτηκαν ας τις αξιολογήσουν και, αν συμφωνούν, ας τις αξιοποιήσουν.

21 - 11 - 2010

Σ Τριαντάφυλλος

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ - 722 Νοεμβρίου 2010 - 6:12 μ.μ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ! ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ! .....ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ...ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ..ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ...ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ! ...ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ , ΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗ ! Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ..... ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ! ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ--- ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ----ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΡΟΧΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ---- ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ -----ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ , ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ , ........ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΕΡΓΩΝ ...... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ! ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ...Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ...! ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ! ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ...ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ με τόν σχολιαστή πολίτη στυλίδας - 7 όλα στό φώς νά γνωρίζουμε ποιοί πάνε για νά προσφέρουν και ποιοί νά οικονομήσουν ! από ότι έχω μάθει ο νόμος καλικράτη δικαιολογεί καί θέσεις ειδικών συμβούλων μέ μισθό αληθεύει ;; αν είναι έτσι βλέπω πολύ παρασκήνιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *